Väga vana ja väga noor mees mõtestavad koos muusikat

Stella Vaus
, Suvereporter
Copy
Tšellisti Marcel-Johannes Kitse jaoks on võimalus dirigent Neeme Järvi juhendamisel mängida festivali tähtsaim osa. Festivali Klaaspärlimäng kontserdi «Meelte videvik» proov Eesti Raadio 1. stuudios. 
Tšellisti Marcel-Johannes Kitse jaoks on võimalus dirigent Neeme Järvi juhendamisel mängida festivali tähtsaim osa. Festivali Klaaspärlimäng kontserdi «Meelte videvik» proov Eesti Raadio 1. stuudios. Foto: Eero Vabamägi

Klaaspärlimängu avakontserdil saavad kokku mitu põlvkonda, keda seob ülim soov tuua rahvani kõrgkultuuri parimaid palasid.

Nii astub 6. juulil Tartu Jaani kirikus dirigendipulti maestro Neeme Järvi ning lavale paljude teiste tuntud muusikute seas ka tšellovirtuoos Marcel Johannes Kits.

Vana raadiomaja saalis toimus 4. juulil intensiivne proov, kus sai näha dirigeerimas Järvit ja tšelloga musitseerimas Kitse. Kits esitab avakontserdil Haydni tšellokontserti, mis on tšellorepertuaaris üks tuntumaid ja mängitumaid teoseid, lisaks ka rahva lemmik. Tšellistile on see teos aga katsumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles