Kas tibla südant tunned sa?

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Kirjanik ja kunstnik Marje Ernits kuulub nende autorite nimekirja, kelle teoseid mullu Eesti raamatukogudest kõige enam laenutati. 
Kirjanik ja kunstnik Marje Ernits kuulub nende autorite nimekirja, kelle teoseid mullu Eesti raamatukogudest kõige enam laenutati. Foto: Sven Arbet/Ekspress Meedia/Scanpix

Tänavu detsembris 75. sünnipäeva tähistav Marje Ernits on üks Eesti 21. sajandi esimese veerandi kolmest suurest rahvakirjanikust Erik Tohvri ja Eet Tuule kõrval.

Sarnaselt eelnimetatud meeskolleegidega pöördus ka Ernits romaanikunsti poole alles pensionieas ning osutus selles kiiresti ühtaegu nii ülimalt produktiivseks kui ka populaarseks.

Eelmisel nädalal avaldas autorihüvitusfond nende autorite nimekirja, kelle teoseid mullu Eesti raamatukogudest kõige enam laenutati. Selle edetabeli kõige teravamas tipus, nende kuue autori seas, kes pälvisid 6740 eurot, mis näib olevat väljamakstava summa maksimummäär, troonis uhkelt 17 432 laenutusega ka Marje Ernits. Ülejäänud viis olid Andrus Kivirähk, Aino Pervik, Raili Puskar (tõlkija), Piret Raud ja Ilmar Tomusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles