Eesti muusik jõudis maailma prominentseima muusikaajakirja helikandjale

Kultuuritoimetus
Copy
Järjekorras 62. «The Wire Tapper», kust pealt leiab ka Eesti muusik Kris Kuldkepi.
Järjekorras 62. «The Wire Tapper», kust pealt leiab ka Eesti muusik Kris Kuldkepi. Foto: The Wire Tapper CD-kaas

Briti muusikaajakiri The Wire, mis on alates 1982. aastast igal kuul ilmunud ning mida peetakse muusikaajakirjanduse vaieldamatuks tippväljaandeks, on avaldanud kolm korda aastas ilmuva helikandja, kust leiab seekord ka Eesti muusik Kris Kuldkepi.

«The Wire Tapper», mis ilmub kolm korda aastas, on ajakirja The Wire'i töötajate koostatud uue põrandaaluse muusika CD-antoloogiate sari. CDsid antakse välja kolm korda aastas ning need on lisatud ajakirja The Wire koopiate kaanele kogu maailmas. Ajakirja «The Wire Tapper» antakse välja 1998. aastast.

Eestis sündinud Kris Kuldkepp on eksperimentaalne muusik ja etenduskunstnik, kes resideerub praegu Hamburgis, Saksamaal. Karjääri alguses keskendus Kuldkepp peamiselt klassikalise ja vanamuusika esitamisele kontrabassil ja viola da gamba'l, ent töötab peamiselt DIY (do-it-yourself ehk isetehtud vahenditega) helitehnikaga, mis on segatud tipptasemel tehnoloogiaga. Eesmärgiks on luua unikaalne traditsioonilise muusika ja helihäirete suland.

Lisaks uurib Kuldkepp kontrabassi rikkalikku traditsiooni, et siduda see müramuusika ning popi ja doom ambient'i elementidega.

The Wire on briti muusikaajakiri, mida müüdi 2007. aastal väidetavalt umbes 17 500 eksemplari ühe numbri kohta ning sellel oli 9000 regulaarset tellijat. 2013. aastal tegi ajakiri saidi Exact Editions kaudu tellijatele kättesaadavaks kogu oma arhiivi, mis oli tol ajal 25 000 lehekülge.

«The Wire Tapper» CD, kus peal kuuleb ka Kris Kuldkeppi, on jõuab kõigi lugejateni ajakirja augustinumbris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles