TUSKA ÜLEVAADE Põhjanaabrite metali-paradiisis päike ei paista

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Ghost.
Ghost. Foto: Vesa Moilanen/IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

Kes on kunagi käinud Viljandi Pärimusmuusika Festivalil, võib umbes ette kujutada, mida pean silmas, kui ütlen, et mõnes mõttes on Tuska lihtsalt Viljandi folk gooti subkultuuri esindajatele, emodele, muidu karvastele ja masohhistlikele, kes ei pelga rahvamasse, kõrvulukustavat lärmi ning mõningaid pool-vägivaldseid kiiremaid tantsuringe.

Iseloomustab säärast linnafestivali paratamatult see, et kõik on lähedal ning nelja ja omavahel ruudu moodustavat lava eraldab kõige rohkem sada sammu, mida võib soovi korral võtta kui soojendusrada eelseisvaks kestvusalaks, mida tund aega üksteise vastu põrkamist ja hõõrumist ning vajaduspõhist trügimist vältimatult tähendama kipub. Ehkki festivali kohta, mida väisas kolme päeva jooksul väidetavalt suisa 63 000 metali-fänni, mis kusjuures on 1998. aastast saati toimunud festivali külastajarekord, oli Tuska erakordselt efektiivselt organiseeritud.

Tuska Open Air 2023

30. juuni kuni 2. juuli Helsingis, Suvilahtis

Üles astusid VV, Ghost, Gojira, Electric Callboy, Arch Enemy, In Flames, Lorna Shore, Motionless In White, While She Sleeps, The Hu, Jinjer, Haken, Avatar jpt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles