VÄGEV KONTSERT Megadeth hõikas soojendusesinejana välja ka Eesti ansambli!

Kultuuritoimetus
Copy
Metalbänd Goresoerd.
Metalbänd Goresoerd. Foto: Erlend Štaub

26. juulil esineb Tallinna lauluväljaku Mere alal thrash-metali bänd Megadeth. Tegemist on legendaarse Dave Mustaine’i bändi ainsa kontserdiga Baltikumis ning see saab kahtlemata olema hevimetali fännide pidupäev. Külalisesinejatena astuvad lavale Saksa metalilegend Kreator ja kodumaine Goresoerd. Piletid on müügil Piletilevis.

Olles tegutsenud juba 41 aastat, on Kreator läbi aja jäänud oma liistude juurde ning ei ole kõrvale kaldunud muusikast, mis neid juba teismelistena kõnetas. Eelkõige tänu bändi asutajaliikme, solisti ja kitarristi Miland «Mille» Petrozza vankumatule pühendumusele on Kreator alati täiskäigul edasi liikunud. 1985. aastal ilmunud debüütalbum «Endless Pain» oli tugevaks vundamendiks bändi karjäärile, segades osavalt kokku thrash ja black metali elemente, teine täispikk kauamängiv «Pleasure To Kill» (1986) oli aga aasta üks võimsamaid plaate, tehes Metallica, Slayeri ja Megadethi kõrval metali-ajalugu.

Eelmisel aastal ilmus Kreatoril järjekorras 15. album, «Hate Über Alles».

«Meile meeldib endiselt end proovile panna,» sõnab Mille. «Iga kord kui teeme albumi, tunneme nagu see oleks meie esimene. Võtame oma aja - meie jaoks on oluline, et oleks midagi öelda, mitte lihtsalt muusika välja andmise pärast seda teha. Kvaliteet on olulisem kui kvantiteet, alati. Arvan, et seetõttu kõlamegi nii vihaselt.»

Goresoerd sai alguse aastal 2004 ning on alates sellest ajast olnud raudne löögirusikas Eesti metali-skeenes. Nende muusika on kui lõppematu pidusöök, mille erinevad käigud sisaldavad intelligentset eneseirooniat parajalt teravas kastmes. Energiast pakatavad ja meelt lahutavad kontserdid on kindlaks trumbiks bändi taskus.

Goresoerd on tuuritanud ning soojendanud selliseid tuntuid artiste nagu Amorphis, Stam1na, Napalm Death, Skalmöld ja esinenud mitmetel mainekatel festivalidel nii Eestis kui ka kaugemal. The Rockfest ja Tuska Open Air Soomes, Devilstone Open Air Leedus ja kohalik Hard Rock Laager on mõned neist. Alates 2007. aastast on bänd andnud välja viis stuudioalbumit, kolm viimast on saanud ka Eesti Muusikaauhindadel parima metal-albumi nominatsiooni.

Megadethile panid 1983. aastal alguse kitarrist, helilooja ja vokalist Dave Mustaine ning bassist David Ellefson. Tegemist on ühe tähtsaima thrash-metali bändiga maailmas - Megadeth kuulub koos Metallica, Slayeri ja Anthraxiga selle skeene suurde nelikusse.

Oma 40 aasta pikkuse karjääri jooksul on Megadeth välja andnud 16 stuudioalbumit, millest kuus on USAs plaatinastaatusesse tõusnud ning mida on kokku müüdud üle 40 miljoni koopia. Bändi tunnustatakse tehnilise osavuse ning originaalsuse eest, nad on võitnud mitmeid erinevaid muusikaauhindu, sealhulgas ka Grammy ja koos teiste suure neliku liikmetega peetakse neid olulisimateks thrash-metal žanri loojateks ja arendajateks.

Kolme võimsat metal-bändi - Megadeth, Kreator ja Goresoerd - saab kuulata juba 26. juulil Tallinna Lauluväljaku Mere alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles