Suri nahakunstnik Anne Sander

Kultuuritoimetus
Copy
Meie seast on lahkunud nahakunstnik Anne Sander
Meie seast on lahkunud nahakunstnik Anne Sander Foto: Pressifoto

Meie seast on lahkunud tuntud nahakunstnik Anne Sander.

Anne Sander sündis 21. oktoobril 1942. aastal. Ta õppis Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis (ERKI) nahkehistöö erialal aastatel 1965–1970. Alates 1970. aastast esines ta järjepidevalt vabariiklikel tarbekunstinäitustel Eestis, aga ka Leningradis, Moskvas, Saksamaal, Egiptuses ja USAs. Tegutses koos oma kaksikõe Krista Sanderiga, kes on samuti ERKI lõpetanud nahakunstnik. Anne Sanderil oli kahasse õega ka kaks isiknäitust, 1975. ja 1986. aastal Tallinna Kunstihoone salongis. Anne Sander oli Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Nahakunstnike Liidu liige.

Paremik tema loomingust koosneb traditsioonilises laadis ja tehniliselt kõrgel tasemel voolitehnikas laegastest ja karpidest, samuti täisnahkköidetest. Aktiivne tegutsemine näitustel jäi peamiselt 1970. kuni 1990. aastatesse. Tema töid leidub Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi kogus.

Anne Sander oli töökas ja tagasihoidliku loomuga tarbekunstnik, kelle professionaalsetes ja hea proportsioonitundega teostatud nahatöödest jääb meelde armastus loodusmotiivide vastu, pühendumus ja tugev vastutustunne nii materjali kui ka valitud eriala ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles