INTERVJUU KULTUURIMINISTRIGA Heidy Purga: ma ei ole jõudnud veel detailidesse minna (9)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Kultuuriminister Heidy Purga sõnul on riigist saanud justkui sularahaautomaat, kust saab raha välja võtta igaüks, kes PIN-koodi teab.
Kultuuriminister Heidy Purga sõnul on riigist saanud justkui sularahaautomaat, kust saab raha välja võtta igaüks, kes PIN-koodi teab. Foto: Madis Veltman

Kultuuriminister Heidy Purga (Reformierakond) lubas, et uus kantsler Kristiina Alliksaar raiub läbi teatrite rahastamise umbsõlme, aga kuidas ta seda teeb, jääb esialgu ebaselgeks.

Purga kinnitusel ei ole praegu kartust, et Rakveres, Tartus ja Pärnus tuleks hakata truppe koomale tõmbama, sest riik ei rahasta neid enam senises mahus.

Tehnilise järelevalve amet tahab endale õigust hinnata telesaadete tõele vastavust. Kuidas hakkab riik kontrollima meediat?

Küsimus on tegelikult Vene sisu või päritolu omanike ja Putini-meelsete institutsioonide osalusega programmides. See on niipidi praegu vähemalt, teema on üleval, aga ma ei ole nii detailidesse jõudnud minna. Iga päev püüan endast parimat anda, aga tuleb arvestada, et tööl olen olnud ligi kolm kuud. Asjadega läheb aega.

Aga põhimõttena, kas see on teile vastuvõetav, et mõni riigiametnik hakkab hindama, kas näiteks seegi saade, Postimehe podcast «Kultuuris kuum» on erapooletu?

See on ajakirjanduse reguleerida, riik ei peaks sekkuma sisusse. Kuivõrd ainult sellest sõjast tingitud asjaolud võivad seda kaasa tuua ja need puudutavad pigem kanaleid ja programme, mis tulevad väljastpoolt või mis juhulikult võivad olla siia registreeritud. Aga neid ei ole.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles