KUULA Taylor Swift andis välja uue versiooni oma vanast albumist

Kultuuritoimetus
Copy
Taylor Swift tegi ajalugu – ta on esimene naisartist, kelle neli albumit on samal ajal Billboardi USA Top 10 listis.
Taylor Swift tegi ajalugu – ta on esimene naisartist, kelle neli albumit on samal ajal Billboardi USA Top 10 listis. Foto: Republic Records

Popstaar Taylor Swift andis täna välja oma albumi «Speak Now (Taylor’s Version)». Tegemist on kolmanda albumiga kuuest, mida lauljatar peale vaidlust plaadifirmaga uuesti salvestab.

Uus album tekitab paljude fännide seas elevust, sest sisaldab endas varem avaldamata lugusid ja mõne laulu puhul isegi uusi sõnu. Albumil, mis algselt ilmus 2010. aastal, on popstaari südames eriline koht, sest kõik laulud on Taylori enda kirjutatud. Lauljatari sõnul soovis ta muusikavaldkonnas välja teenida austuse ja heakskiidu, läbides põhjaliku vokaaltreeningu ning kirjutades albumi otsast lõpuni ise valmis.

«Otsustasin, et kirjutan albumi täiesti üksi valmis. Ma sain aru, et keegi ei saa tunnustada minu kaasautoreid, kui neid lihtsalt ei ole,» kirjutas Swift oma kirjas.

Ta lisas, et albumis olevad laulud koosnevad sõnadest, mis ta erinevates olukordades ütlemata jättis.

«Need laulud on nagu avatud kirjad. Iga laul on kirjutatud konkreetsest inimesest, öeldes neile seda, mida pidin ütlema näost näkku.»

33-aastane Swift alustas albumis olevate laulude kirjutamist juba 18-aastaselt. Esmaalbumit müüdi enam kui 6 miljonit koopiat, lisaks pälvis album ka parima kantrialbumi Grammy.

2021. aastal avaldas popstaar ka uued versioonid albumitest «Fearless (Taylor's Version)» ja «Red (Taylor's Version)».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles