SUUR TÜLI Aretha Franklini pärand viib lauljanna pojad kohtusse

Kultuuritoimetus
Copy
Aretha Franklini pärand tekitab 5 aastat pärast lauljanna surma tema poegade seas palju tüli
Aretha Franklini pärand tekitab 5 aastat pärast lauljanna surma tema poegade seas palju tüli Foto: PBG / Empics Entertainment / Scanpix

Soulikuninganna tiitlit kandnud Aretha Franklin suri 2018. aastal, kuid tema pärandiküsimused on endiselt päevakorras. Nimelt on lauljanna pojad pärandi pärast tülli keeranud ja ees on ootamas keeruline kohtuprotsess.

Lauljanna ei jätnud endast maha ametlikku testamenti, mis paneks paika kõik tema raha ja kinnisvaraga seotu. Siiski leiti pärast artisti surma tema poolt käsitsi kirjutatud pärandipaberid. Franklinit esindanud advokaat Don Wilson oli talle enne surma öelnud, et tülide vältimiseks peaks lauljanna ametliku testamendi koostama. Seda aga kahjuks ei juhtunud.

Mitmes USA osariigis ei kvalifitseeru sellised käsitsi kirjutatud ning mitmeid kordi parandatud paberid testamendi alla. Michigani osariigis, kus vaidlus Franklini pärandi üle aset leiab, saab käsitsi kirjutatud pabereid lugeda ametlikuks testamendiks, kui need vastavad teatud kriteeriumitele.

Vara pärast lähevad kohtusse Franklini neljast pojast kolm. Kaks nendest soovivad, et võetaks arvesse Franklini poolt 2010. aastal loodud testamenti, kuid kolmanda poja soov on jagada pärandit 2014. aastal kirjutatud testamendi järgi. Lauljanna neljas ja vanim poeg on öelnud, et tema kohtuga kaasnevas draamas osaleda ei soovi.

Aretha Franklin suri 2018. aasta augustis kõhunäärmevähki. Ta oli lahkudes 76-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles