Avalik konkurss: Tallinna Fotokuu otsib linnaruumi fotoprojekti

Kultuuritoimetus
Copy
Sügisel seitsmendat korda toimuv kaasaegse kunsti biennaal Tallinna Fotokuu laieneb sarnaselt varasematele aastatele taas linnaruumi ning soovib kaasata uusi autoreid.
Sügisel seitsmendat korda toimuv kaasaegse kunsti biennaal Tallinna Fotokuu laieneb sarnaselt varasematele aastatele taas linnaruumi ning soovib kaasata uusi autoreid. Foto: Alissa Nirgi

6. oktoobrist kuni 26. novembrini toimuv Eesti üks suurimaid kaasaegse kunsti biennaale Tallinna Fotokuu kuulutab välja avaliku konkursi linnaruumi asetuva fotoprojekti leidmiseks.

Sügisel seitsmendat korda toimuv kaasaegse kunsti biennaal Tallinna Fotokuu laieneb sarnaselt varasematele aastatele taas linnaruumi ning soovib kaasata uusi autoreid. Üksikteose või teoste seeriaga on oodatud kandideerima kaasaegse visuaalkunsti valdkonnas tegutsevad loovisikud või kollektiivid, kes pakuksid konkursi raames välja tervikliku kontseptsiooni avaliku ruumi fotoprojekti loomiseks.

Tuues visuaalkunsti linnaruumi sõlmpunktidesse või aktiveerides seni varju jäänud paikasid, saab valituks osutuva projektiga rääkida avalikus ruumis kaasa ajakohastel teemadel, algatada laia hulka inimesi puudutavaid diskussioone ning avardada tavapäraseid kunsti kogemise viise. Konkursi võiduprojekti tutvustatakse Tallinna Fotokuu biennaali satelliit- ja publikuprogrammi raames nii kodupublikule kui ka rahvusvahelistele kunstiprofessionaalidele. Võiduprojekti valib välja Tallinna Fotokuu tiim koos erialaste nõuandjatega.

Projekti toimumisajaks Tallinna linnaruumis on ette nähtud biennaali periood oktoobris ja novembris 2023. Projekti alateema, asukoht, ega ka formaadi suunised ei ole Tallinna Fotokuu poolt ette antud, kuid suhestumine 7. Tallinna Fotokuu põhiprogrammi asukohtade ning fookusega on teretulnud. Täpsemat infot konkursi tingimuste ja Fotokuu pakkumise kohta on võimalik lugeda siit: https://www.fotokuu.ee/uudised/avalik-konkurss-tallinna-fotokuu-otsib-linnaruumi-fotoprojekti.

6. oktoobrist kuni 26. novembrini toimuva Tallinna Fotokuu ’23 põhiprogrammi kuuluvad rahvusvaheline rühmanäitus «Transs» Tallinna Kunstihoone Lasnamäe Paviljonis (06.10.–26.11.2023; kuraator: Ilari Laamanen) ning kunstnikufilmide programm kinos Sõprus koostöös filmifestivaliga PÖFF (16.–17.11.2023; kuraatorid: Piibe Kolka ja Genevieve Yue). Põhiprogrammi sündmused seostuvad märksõnadega nagu tehnoloogiliselt vahendatud maailm, sensoorsed kogemused, inimlik ja mehaaniline, koosloome, kollektiivsus ja sotsiaalsus. Biennaali satelliitprogrammis jätkub koostöö mitmete varasemalt oluliste partnerite, fotokunstile orienteeritud näitusepindadega üle Tallinna.

Konkursile kandideerimine toimub 31. juulini. Osalevad projektid kuulutatakse välja septembris 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles