Intiimne pilguheit Soome naistevalitsusse paljastab purunematust klaasist lae (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
«Esiviisik» ehk «First Five»: vapustavaid paljastusi ei ole, küll aga ehtsoomlaslikku kulgemist ja maalilisi loodusvaateid. 
«Esiviisik» ehk «First Five»: vapustavaid paljastusi ei ole, küll aga ehtsoomlaslikku kulgemist ja maalilisi loodusvaateid. Foto: Plakat

Kolmeosaline sari «Esiviisik» tuli välja umbes samal ajal, kui kolm ja pool aastat võimul püsinud Marini valitsus andis Soomes ohjad üle parempoolsetele, mistõttu näib ajastus hea tegemaks kokkuvõtteid enneolematust olukorrast, kus kõiki viit koalitsiooniparteid juhtisid naised.

Üsna kiiresti saab aga selgeks, et nutikas plaan koperdab pisut ise endale jalgu jäetud reha otsa, vaadeldes võimupositsioonil naist justkui imelooma. Isegi naisrežissööri Mia Halme käe all ei pääse mööda klišeedest: ikka ja jälle vupsavad ekraanile kaadrid puudri või huulepulga kohendamisest või sukkpükstes säärest ametiautos. Aga ehk on see paratamatu, sest kogu maailm suhtus noore naisena peaministriks saanud Marinisse ja tema naistekoalitsiooni kui anomaaliasse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles