NÄDALA RAAMAT Hawthorne ja Horowitz – tänapäevased Holmes ja Watson

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
Väga produktiivne ning ülipopulaarne krimikirjanik ja stsenarist Anthony Horowitz (snd 1955) on kirjutanud väga erinevatele vanuserühmadele lastest täiskasvanuteni. Arvukate sarja- ja filmistsenaariumide kõrval on ta kirjutanud põnevus-, krimi- ja õudusjutte ning -romaane, nende seas kaks uut Sherlock Holmesi ja kolm uut James Bondi lugu, samuti on tema loomenimistus kolm näidendit.
Väga produktiivne ning ülipopulaarne krimikirjanik ja stsenarist Anthony Horowitz (snd 1955) on kirjutanud väga erinevatele vanuserühmadele lastest täiskasvanuteni. Arvukate sarja- ja filmistsenaariumide kõrval on ta kirjutanud põnevus-, krimi- ja õudusjutte ning -romaane, nende seas kaks uut Sherlock Holmesi ja kolm uut James Bondi lugu, samuti on tema loomenimistus kolm näidendit. Foto: Erakogu

Krimiromaan «Sõna on mõrv» üllatab lugejat sellega, et romaani autor, geniaalne briti krimikirjanik ja stsenarist Anthony Horowitz võtab romaani minategelasena enda kanda omamoodi doktor Watsoni rolli salapärase ja kurikuulsa, tähelepanuväärse mõistusega endise mõrvauurija Daniel Hawthorne’i kõrval.

Kirjaniku ja uurija esimene ühine juhtum on mõistatusliku algusega mõrvamüsteerium. Proua Cowper tapetakse oma kodus kohe pärast seda, kui ta on kuni viimase detailini planeerinud oma matused ning tasunud arve soovitud teenuse eest. Samal päeval on naine astunud tagasi oma kohalt Globe’i teatri juhatuses. Kas ta aimas surma ette? Oli see juhuste kokkusattumine? Või oli kellelegi oluline proua vaigistada?

Hawthorne’i kunagine ülemus pole kindel, et politsei suudab selle veidra loo oma jõududega lahendada. Alluvate pahameelest hoolimata annab ta konsultandina tegutsevale Hawthorne’ile ülesande viia läbi paralleelne uurimine. Hawthorne teeb omakorda Horowitzile ettepaneku juhtumist ja selle uurimisest romaan kirjutada – viimase agendi ebameeldivaks üllatuseks pooleks jaotuvate tuludega, seevastu kulude jaotust nad ette kokku ei lepi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles