Selgus Lisa Marie Presley surma põhjus

Kultuuritoimetus
Copy
Selgus varalahkunud Lisa Marie Presley surma põhjus
Selgus varalahkunud Lisa Marie Presley surma põhjus Foto: CHRIS DELMAS

Lisa Marie Presley lahkamisaruandest selgub, et naine suri peensoole obstruktsiooni tagajärjel, vahendab CNN.

Peensoole obstruktsioon on peensoole ummistus, mis on sageli tingitud armkoest, songast või vähist. Ilma operatsioonita võib see põhjustada soolekoe hävimist, mis põhjustab surma.

Presley lahkamisaruanne, mille CNN sai neljapäeval, sisaldas meditsiinieksperdi dr Juan M. Carrillo ametlikku arvamust, kelle sõnul põhjustasid peensoole ummistust armkoe adhesioonid, mis tekkisid aastaid tagasi läbi viidud bariaatrilise operatsiooni (kirurgiline meetod ülekaalulisuse raviks – toim) tagajärjel. See on teadaolev pikaajaline komplikatsioon seda tüüpi operatsiooni korral.

Presley verest leiti oksükodooni, kvetiapiini ja buprenorfiini, mille tase oli arsti sõnul vaimse tervise probleemide ravimisel normaalne ning ei põhjustanud tema surma.

Mayo kliiniku gastroenteroloogia ja hepatoloogia osakonna konsultant ja professor Dr. Michael Camilleri ütles CNNile, et Presley kehast leitud ravimid võisid peensoole ummistumise protsessile kaasa aidata.

Lisa Marie Presley, Elvis Presley ja Priscilla Presley ainus tütar, suri 12. jaanuaril vaid mõni tund pärast haiglaravi. Meditsiinieksperdi aruanne täpsustas, et surma hommikul kaebas naine kõhuvalu. Lisa Marie Presley oli lahkudes 54-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles