GALERII Tallinnas filmitud kuulsa Rootsi krimisarja episood jõuab sellel nädalal teleekraanile

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinnas filmitud kuulsa Rootsi krimisarja episoodis mängib kohalikku detektiivi Draamateatri juht Rein Oja
Tallinnas filmitud kuulsa Rootsi krimisarja episoodis mängib kohalikku detektiivi Draamateatri juht Rein Oja Foto: Kaader episoodist

Laupäeviti Kanal 2 ekraanil jooksvas ülimenukas Rootsi krimisarjas «Sandhamni mõrvad» jõuavad uurijad põneva mõrvamüsteeriumi lahendamise käigus Eestisse. Näha saab äratuntavaid paiku Tallinnast ja kõlab ka eesti keel, kuid erilise vürtsi lisab kohaliku politseiinspektori rollis Draamateatri juht Rein Oja.

Osaliselt Tallinnas filmitud episoodis «Sandhamni mõrvad: Esther» avastab grupp noori Knappholeni väikesaarel pidutsedes keldriluugi, kust leitakse mitukümmend aastat tagasi hukkunud kahe noore mehe surnukehad. Juhtumit asub uurima detektiiv Alexander Forsman koos noore abilise Birkiga.

Peagi selgub, et 30 aastat tagasi juhtus sellel väikesaarel kohutav sündmus, kus kadusid jäljetult kolm noort: kaks noormeest ja üks tütarlaps. Uurimise käigus vestlevad detektiivid kõigiga, kes tollel ajal saarel viibisid. Üks nendest oli ka kadunud tüdruku ema Iris. Õuduste jätkudes tapetakse ootamatult ka Iris, kes on pärit Tallinnast. Detektiivid otsustavad sõita Eestisse, et lahendada mitte ainult Knappholeni väikesaare juhtum, vaid nüüd ka Irise mõrvalugu. Alexander ja Birk saavad oma ülemuselt naljatledes ülesande tuua Eestist kaasa lisaks lahendatud juhtumile ka pudel Vana Tallinnat.

Nii jõuavadki Alexander ja Birk Tallinna lennujaama, kus neid ootab kohalik politseiuurija Mart Leppik (Rein Oja). Sarjas saab näha imeilusaid droonikaadreid Pirita teelt, autoga sõidetakse üle Stockmanni ristmiku ning jõutakse ka Tallinna vanalinna, täpsemalt dominiiklaste kloostrisse.

Rein Oja tegelaskuju vestleb pühakojas eesti keeles ja mõni kaader hiljem istub kolmik maha vanalinnas asuvasse toidukohta. Seal lohutab Oja tegelaskuju oma kolleege, öeldes, et kuigi nad pole Eestis juhtumi lahendamisele lähemale jõudnud, saavad nad vähemalt nautida kohalikult pruulitud Põhjala õlut, mida rootsi kolleegid kiidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles