Seksikiisust sirgub vanamutt ehk Menusarja järje plussid ja miinused

Margit Adorf
, filmikriitik
Copy
Vanainimesed ja New Yorgi rahutu pulss sarjas «Ja ongi käes»: Cynthia Nixon (Miranda), Sarah Jessica Parker (Carrie) ja Kristen Davis (Charlotte). 
Vanainimesed ja New Yorgi rahutu pulss sarjas «Ja ongi käes»: Cynthia Nixon (Miranda), Sarah Jessica Parker (Carrie) ja Kristen Davis (Charlotte). Foto: HBO

Esimese asjana tuleb öelda, et uut sarja pole mõtet vaatama hakatagi nendel, kes ei ole «Seksi ja linna» kunagi näinud, seega tasuks enne uute osade juurde asumist originaal ette võtta – sedagi näeb praegu HBO kanalil, kõik kuus hooaega on seal saadaval.

Mina vaatasin «Seksi ja linna» sel ajal, kui see eetri vallutas, ja olin toona kümmekond aastat noorem kui sarja peategelased. Uues sarjas on meie vanusevahe väiksemaks nihkunud, kõigest nelja-viie aasta peale. Seega saan peategelastega vanuseliselt üsna hästi suhestuda, seda just nüüd, küpsemas eas.

Nooremana elasin suht sarnast elu nagu toonased tegelased New Yorgis, kui välja arvata see, et meie geipeod ja moeetendused ning suhtedraamad leidsid aset pisikeses Tallinnas. «Seks ja linn» oli sari, mida seltskonnas, kus mina liikusin, pidi vaatama, sest see oli üks iganädalasi põhilisi jutuaineid. Sa olid ajast maas, kui ei teadnud, mis viimases osas juhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles