Fotomuuseumi sünnipäeva puhul saab näitustele üheeurose piletiga

Kultuuritoimetus
Copy
Fotomuuseum tähistab tänavu oma 43. sünnipäeva.
Fotomuuseum tähistab tänavu oma 43. sünnipäeva. Foto: Meeli Küttim

Reedel, 21. juulil, on Fotomuuseumi sünnipäeva puhul 1 € piletiga võimalus vaadata Loodusfoto aasta näitusi nii Fotomuuseumis raekoja taga kui ka galeriis Seek. Avatud on Loodusfoto aasta põhinäitus muuseumi kolmel korrusel ning Soome fotokunstnike näitus Põhjatuule metsad Seegi galeriis, lisaks näitused raevangla hoovil ja müürigaleriil.

2023. aastal keskendub Fotomuuseum loodusfotograafiale selle erinevates ilmingutes. Loodusfoto teema-aasta põhinäitust avab esmakordselt vaatajatele pika ilmumisajalooga ajakirja Eesti Loodus toimetuse fotoarhiivi. Näitusel kohtab klassikalist loodusfotograafiat loomade, lindude ja taimedega, aga olulisel kohal on ka linnaloodus, kontseptuaalne looduskäsitlus ja loodushoid ning ajalooline perspektiiv Eesti loodusele.

Loodusfoto teema-aasta põhinäitus toob esmakordselt vaatajate ette pika ilmumisajalooga ajakirja Eesti Loodus toimetuse fotoarhiivi. Eesti loodusfotograafia ajaloos väga olulise ajakirja mahukas kollektsioon laotub originaalajakirjade ja originaalfotodena Fotomuuseumi kolmele korrusele. Näha saab ajakirjas enim avaldatud loodusfotograafide graafiliselt kauneid mustvalgeid loodusfotosid 1950.-1980. aastatest ja ajakirja kvaliteetsete värvifotode aluseks olnud diapositiive samast perioodist. Pilte saadavad ajakirjas Eesti Loodus ilmunud rohke loodusfotograafia-alane sisu ning Fotomuuseumi loodusfotograafia vanatehnika väljapanek.

Eesti kultuurimaastikul fotoajaloo talletaja ja mõtestaja rolli kandev Fotomuuseum kogub ja jäädvustab linna arengulugu fotodel. 21. juulil tähistab muuseum 43. sünnipäeva omalaadse näituseplahvatusega, kus korraga on avatud mitu näitust kahes eri külastuskohas.

Info leiab ka Fotomuuseumi veebilehelt.

Fotomuuseumi ajaloost lähemalt loe muuseumi ajaveebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles