Narva linn ootab kõiki taasiseseisvumispäeval Laulupiknikule

Kultuuritoimetus
Copy
Esimene Laulupiknik toimus Narvas 2021. aastal.
Esimene Laulupiknik toimus Narvas 2021. aastal. Foto: Anastassia Volkova

20. augustil kogunevad Narva Joaorgu Laulupiknikule tunnustatud koorid ja armastatud artistid, et tähistada üheskoos publikuga lauldes Eesti taasiseseisvumise 32. aastapäeva.

«Nagu 2021. aastal Narvas toimunud Kooslaulmispidu, on ka Laulupiknik keelte ja kultuuride vaheliseks sillaks. Selle eesmärk on tuua kokku Ida-Virumaa inimesed ning erinevad kogukonnad, et näidata Narva kultuurilist rikkust, harjutada üheslaulmise kaudu eesti keelt ja tähistada koos Eesti taasiseseisvumispäeva,» ütles Laulupikniku loovjuht ja Integratsiooni Sihtasutuse Narva eesti keele maja juhataja Anna Farafonova.

Laulupikniku peaesineja on eesti ja vene emakeelega inimesi ühendav Narva eesti keele maja tandemkoor, keda toetab sõpruskoor Paldiskist. Kontserdil astuvad üles ka Narva eesti keele maja loodud kogukondliku räppooperi «Karma» solistid Kelli Uustani ja Atlan Karp ning Narva laulja Anne Kalinen. Samuti tulevad lavale Narva Muusikakooli koorid, Narva folklooriansambel Suprjadki, Narva Eesti Seltsi meesansambel ja Iisaku regilaulu ansambel. Laulupikniku lõpus üllatab publikut armastatud Eesti laulja.

«Üheslaulmise repertuaari valis Narva eesti keele maja koostöös partneritega sellised laulud, mis oleksid võimalikult paljudele tuttavad. Terve kontserdi jooksul saavad peokülalised kaasa laulda, sest laulude sõnad on näha suurelt ekraanilt,» ütles Anna Farafonova. «Kõik huvilised saavad Laulupiknikul tasuta osaleda. Tulijatel tasub kaasa võtta kõik piknikuks vajalik – alates toitudest kuni piknikutekini.»

Laulupiknik toimub 20. augustil Narva Joaorus linnuse nõlval. Sisse pääseb kell 16.30, kontsert toimub kell 17.00-20.00. Kohapeal ootab lapsi batuudiplats ja kõigil on võimalik rentida paati ning osta tänavatoitu. Kaasa tasub võtta kõik piknikuks vajalik (toit ja piknikutekk) ning selga panna ilmale vastavad riided (vihma korral vihmakeep). Sündmus on kõigile osalejatele tasuta.

Suurt üheslaulmist korraldab Integratsiooni Sihtasutuse Narva eesti keele maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles