Näitleja Charlie Chaplini perekonda tabas valus kaotus (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Suri maailmakuulsa filmitähe tütar Josephine Chaplin
Suri maailmakuulsa filmitähe tütar Josephine Chaplin Foto: ZUMA Wire

Maailmakuulsa näitleja Charlie Chaplini tütar Josephine Chaplin suri 13. juulil 74-aastasena, vahendab The Guardian.

Josephine Chaplin sündis 1949. aasta märtsis Kalifornias Santa Monicas.

Josephine oli Charlie Chaplini ja tema neljanda abikaasa Oona O’Neilli tütar. Chaplinil oli kokku 11 last, Josephine oli neist kuues.

Näitlejana mängis ta Menahem Golani poliitilise suunitlusega filmis «Escape to the Sun», Vittorio De Sica ja Maurice Ronet'ga filmis «L’odeur des fauves», saksakeelses versioonis filmist «Jack the Ripper» ja Daniel Petrie filmis «The Bay Boy».

Josephine ilmus esimest korda ekraanile kolmeaastaselt 1952. aasta filmis «Limelight», mille kirjutas ja lavastas ta isa, kes mängis samas filmis ka peaosa. Ta mängis ka 1967. aastal filmis «A Countess from Hong Kong». Josephine Chaplin tegi suurema osa oma tööst Prantsuse filmides, sealhulgas linateostes «Nuits rouges» ja «A l'ombre d'un été».

Hilisemas elus juhtis Josephine Chaplin perekonna kontorit Pariisis ja sponsoreeris oma isa kuju rajamist Iirimaal Waterville'is.

Josephine Chaplin oli abielus kaks korda: Kreeka ärimehe Nikki Sistovarisega ja arheoloog Jean-Claude Gardiniga. Ta elas ka kunagise kaasnäitleja Ronetiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles