«Barbie» ajas esimese nädalavahetusega kokku hullumeelse rahasumma

Kultuuritoimetus
Copy
«Barbie» näol on tegemist kõige edukama filmiga, mis on loodud ühe naisrežissööri poolt.
«Barbie» näol on tegemist kõige edukama filmiga, mis on loodud ühe naisrežissööri poolt. Foto: Warner Bros

Warner Bros teatas, et nende uus film «Barbie» teenis USA kinodes esimese nädalavahetuse jooksul 155 miljonit dollarit, mis on võrdväärne umbes 140 miljoni euroga.

Firma sõnul on «Barbie» näol tegemist USA ja Kanada aasta edukaima filmiga. Üle maailma teenisid kinod filmi pealt 337 miljonit dollarit (304 miljonit eurot). 

Samal päeval esilinastunud «Oppenheimer» teenis USAs nädalavahetusega 93,7 miljonit dollarit, mis on võrdväärne umbes 84,5 miljoni euroga. Üle maailma teenisid kinod filmi pealt 174,2 miljonit dollarit (157,2 miljonit eurot).

Erinevate kinoomanike sõnul oli eelmine nädalavahetus pandeemiajärgselt üks kiiremaid ja ka rahaliselt edukamaid, sest paljud külastajad otsustasid samal päeval mõlema filmi vaatamise kasuks.

«Inimesed mõistsid, et midagi erilist on toimumas ja tahtsid sellest osa saada,» rääkis USA Riikliku Teatriomanike Liidu juht Michael O’Leary.

Režissöör Christopher Nolani «Oppenheimer» jutustab vaatajatele loo esimese aatomipommi loomisest.

Samal ajal räägib «Barbie» nuku täiskasvanuks saamise loo, kus Barbie avastab oma identiteedi ja julgustab ka sõpra Keni ennast kehtestama.

Mõlemad filmid ilmusid kinolinale reedel ning kahe filmi võitlust on fännid hakanud sotsiaalmeedias kutsuma «Barbenheimeriks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles