Suri sametise häälega muusikalegend

Kultuuritoimetus
Copy
Vince Hill puhkamas 1967. aastal Šveitsis
Vince Hill puhkamas 1967. aastal Šveitsis Foto: PA Wire / PA Images

1967. aastal ilmunud hittlauluga «Edelweiss» tuntuks saanud laulja Vince Hill suri 21. juulil. «Edelweissi» näol oli tegemist Hilli versiooniga teatrilavadelt pärit laulukesest, mille lõi teatritandem Rodgers ja Hammerstein. Coventryst Inglismaalt pärit Vince Hill suri 89-aastasena, vahendab BBC.

Päris oma lauljakarjääri alguses laulis Vince Hill suurtes vokaalansamblites ja alustas seejärel 1962. aastal soolokarjääri. Hill on oma elu jooksul esinenud mitmete tuntud lauljatega, nende seas Tony Christie ja Cilla Black. Hill astus üles ka erinevates tele- ja raadiosaadetes. «Ta oli hämmastav laulja ja tõeline härrasmees,» ütles Coventry muusikamuuseumis töötav Pete Chambers. «Ta hääl oli omamoodi sametine ja ta oskas seda rõhutada. Vapustav esineja, imetore mees.»

Hillist sai laulja pärast talendivõistluse võitmist 15-aastasena, kuid ta on töötas nooruses ka pagari, veokijuhi ja kaevurina. Talle hakkas tähelepanu tooma debüütsingel «The Rivers Run Dry», millele järgnesid plaadifirmade tähelepanu köitnud esinemised televisioonis ja raadios. Pärast Columbiaga lepingu sõlmimist 1965. aastal lõi Vince Hill mitu hitti, nende seas tema enda versiooni «Helisevas muusikas» kõlanud «Edelweissist». Laul püsis Suurbritannia muusikaedetabelites 17 nädalat.

Kuuskümmend aastat kestnud karjääri jooksul üllitas Vince Hill 25 stuudioalbumit ja andis kontserte üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles