GALERII Täna algavad uue Eesti noortefilmi võtted

Kultuuritoimetus
Copy

Täna algavad Kuusalus uue Eesti mängufilmi «Frank» võtted. Tegemist on režissöör Tõnis Pilli esimese täispika mängufilmiga, mis räägib teismeeas poisi suvest võõras väikelinnas, kuhu ta pärast suuremat peretüli tahtmatult satub.

Film räägib katkisest perest pärit Paulist, kes satub võõrasse linna, kus ta õnne leidmiseks järjest valesid otsuseid tegema hakkab. Tema vältimatut allakäiku hakkab takistama üks kummaline puudega mees.

«Selle filmiga tahan tõstatada küsimused: millised sotsiaalsed ning perekondlikud probleemid võivad teha inimesest koletise ning kuidas ja kas üldse on võimalik unarusse jäetud lapsi uuesti õigele teele suunata? Noortele suunatud draama võtab sihikule teismeeas poisi, kes on suurema osa oma lapsepõlvest kasvanud vägivaldses keskkonnas,» kommenteerib filmi režissöör Tõnis Pill.

Tõnis Pill on BFM-i lõpetanud noor ja andekas filmitegija, kes on varasemalt töötanud paljude mängufilmide režiigrupis («Kalev», «Tõde ja õigus», «Tenet»). «Frank» on tema esimene täispikk mängufilm. Lisaks filmide loomisele tegeleb Tõnis aktiivselt muusikaga, olles ansambli «Käsi» asutajaliige ja trummar.

Filmi peaosa mängiv 13-aastane Derek Leheste on mitmekülgselt talendikas Viimsi kooli õpilane, kes peale pikka ja põhjalikku castinguprotsessi end «Franki» peategelasena avastas. Derek on tegev kooli näiteringis ja ka Viimsi MRJK jalgpallimeeskonnas.

«Franki» operaator on Peter Kollanyi, kunstnik Kaia Tungal, kostüümikunstnik Liis Plato, grimmikunstnik Liisi Põllumaa, monteerija Moonika Põdersalu, helirežissöör Aleksandra Koel, helilooja Markus Robam.

Filmis mängivad Derek Leheste, Oskar Seeman, Tõru Kannimäe, Märt Pius, Priit Võigemast, Tiina Tauraite, Katariina Tamm, Oliver Kõvask, Jekaterina Linnamäe, Märt Avandi jt.

«Frank» luuakse stuudios Allfilm, produtsendid on Ivo Felt ja Johanna Trass, kaasprodutsentideks Rain Rannu ja Tõnu Hiielaid (Tallifornia) ning Alvar Kõue ja Henri Savitski (High Voltage).

Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital, filmi kinolevi Eestis korraldab Hea Film.

«Franki» võtted kestavad 8. septembrini ja toimuvad Kehras, Kuusalus, Kohilas ja Tallinnas. Filmi esilinastus on planeeritud sügisele 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles