Pärnu heliaias puhkes õitsele Eesti kammermuusikute uus generatsioon (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu muusikafestivali lõppkontserdil Pärnu kontserdimajas seisis festivaliorkestri ees dirigent Paavo Järvi (paremal) ja klaveril musitseeris Fazıl Say (vasakul)
Pärnu muusikafestivali lõppkontserdil Pärnu kontserdimajas seisis festivaliorkestri ees dirigent Paavo Järvi (paremal) ja klaveril musitseeris Fazıl Say (vasakul) Foto: Kaupo Kikkas

Kümnepäevane Pärnu klassikalise muusika festival oli taas suvepealinna kõrgkultuuri tipphetk. Lõppkontserdil Pärnu kontserdimajas kanti dirigent Paavo Järvi juhatusel ette Pärti ja Tšaikovskit, klaveril soleeris kõrgelt hinnatud ja rohkelt pärjatud pianist Fazıl Say.

Peakorraldaja Kristjan Hallik jäi festivalile tagasi vaadates väga rahule. «Võib öelda, et kõik kontserdid olid sellised, mis kuuluvad Euroopa tippude hulka,» rääkis Hallik, kelle hinnangul oli iga õhtu omaette suursündmus. «Nii Paavo Järvi juhitud Festivaliorkestri kontserdid, kus rahvas oli püsti, kui Neeme Järvi dirigeeritud kontserdid. Neeme näitas publikule, kuidas dirigendile õpetatakse, kuidas muusikat liigutada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles