Sumari raamatukohvik tuleb taas koos põnevate raamatute ja külalistega

Stella Vaus
, Suvereporter
Copy
Bahovski sõnul pole kindlasti tegemist kirjanduskohvikuga, vaid raamatukohvikuga. See on andnud neile ka võimaluse kutsuda endale külla inimesi, kes otseselt ilukirjandusega ei tegele
Bahovski sõnul pole kindlasti tegemist kirjanduskohvikuga, vaid raamatukohvikuga. See on andnud neile ka võimaluse kutsuda endale külla inimesi, kes otseselt ilukirjandusega ei tegele Foto: Merit Lehtsalu / Saarte Hääl

Aastaid on Muhu kohvikutepäeva raames korraldatud Sumari raamatukohvikut, mis pole pelgalt kirjanduskohvik. Sel aastal tuleb kohvik taas koos maitsva söögi, suure raamatuvaliku ja põnevate külalistega. Üks kohviku korraldajatest on Erkki Bahovski, kes oma meeskonnaga traditsiooni jätkuvalt elus hoiab.  

Sumari raamatukohvik avati esimest korda 2016. aastal. Muhu vallavalitsus otsustas hakata korraldama kohvikutepäeva ning sealt tekkis ka Bahovski suguvõsal mõte ettevõtmises kaasa lüüa. «Algul müüsime vaid kasutatud raamatuid, kooke ja kohvi,» rääkis Bahovski.

Kohvik asus Raegma külas metsa sees ja polnud suurt lootust, et inimesed selle üles leiaksid. Suureks üllatuseks külastas esimese paari päeva jooksul raamatukohvikut siiski paarsada inimest.

Sumari raamatukohvik tuleb taas. See aasta on esinejate seas Vilja Kiisler, Sveta Grigorjeva, Mudlum ja Lembit Uustulnd, kes esineb ka koos muusik Rein Orniga akordionil. Pildil Mudlum koos ajakirjaniku ja kohviku korraldaja Erkki Bahovskiga
Sumari raamatukohvik tuleb taas. See aasta on esinejate seas Vilja Kiisler, Sveta Grigorjeva, Mudlum ja Lembit Uustulnd, kes esineb ka koos muusik Rein Orniga akordionil. Pildil Mudlum koos ajakirjaniku ja kohviku korraldaja Erkki Bahovskiga Foto: Merit Lehtsalu / Saarte Hääl

Bahovski märkis, et tegemist pole kindlasti kirjanduskohvikuga, vaid raamatukohvikuga. See on andnud neile ka võimaluse kutsuda endale külla inimesi, kes otseselt ilukirjandusega ei tegele. «Nii oli meil eelmine aasta külas Jaanika Merilo ja see aasta on tulemas Rainer Saks, kes mõlemad rääkisid/räägivad Ukrainast,» sõnas mees. Lisaks Rainer Saksale on see aasta kohvikus esinemas Vilja Kiisler, Sveta Grigorjeva, Mudlum ja Lembit Uustulnd, kes esineb ka koos muusik Rein Orniga akordionil.

Sumari raamatukohvik toimub samanimelises talus, mis on ühtlasi Bahovski ema sünnikodu. Kohvikut aitab koos tema perega pidada kümmekond inimest. «Tahan rõhutada, et see pole üksnes minu üritus, vaid kogu üritust aitab korraldada võimekas tiim, kes teeb süüa, reklaamid, toob telgid ja paneb paika suunaviidad,» rääkis Bahovski.

Raegma külas asuvat Sumari raamatukohvikut saab Muhu kohvikutepäeva raames külastada 29. ja 30. juulil. Külalised saavad nautida isetehtud Ukraina pilaffi, kohvi ja kooki ning loomulikult soetada raamatuid. Täpsemat infot leiab raamatukohviku Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles