Homme algav festival Saund on avaldanud kogu programmi

Kultuuritoimetus
Copy
Elizabete Balčus tuleb Saundile Lätist ja viljeleb ta neo-psühhedeelset ja sürrealistlikku dream-poppi
Elizabete Balčus tuleb Saundile Lätist ja viljeleb ta neo-psühhedeelset ja sürrealistlikku dream-poppi Foto: www.dominiquebrewing.com

Hiiumaal, Suuresadamas 27.-29. juulil toimuv kaasaegse muusika festival Saund on teadtavaks teinud kogu ürituse kava. Festivali kolmele lavale on lisandunud 15 live-artisti, 30 DJd, Vaba Lava programm, lastedisko ja karaoke-show.

Piiritagustest esinejatest lisandusid Saundi kangelaste hulka DJ Đ.K. Prantsusmaalt ning Elizabete Balčus Lätist.

Pariisist Hiiumaale lendav DJ ja produtsent Đ.K. on mees, kes loob nii klubipõrandat võbistavat house’i ja boogie’it kui ka Aasia helikunsti ja löökpillide traditsioonidest ammutavat sumedat lõõgastusmuusikat.

Elizabete Balčus viljeleb neo-psühhedeelset ja sürrealistlikku dream-poppi.

Kodumaistest esinejatest lisandunud Dharma x Nuut on artistide Dharma Doom ja Maarja Nuut verivärske ühine projekt, kus nad esitavad modulaarsüntesaatoritel improviseerides metsiku olekuga tantsulist muusikat.

Tuulikki Bartosik on Võrumaa juurtega muusik, helilooja ja multiinstrumentalist, kelle loomingu elavaid ja kihilisi helisid on võrreldud nii Eric Satie neoklassikaliste teoste kui ka Philip Glassi ja Terry Riley hüpnootilise minimalismiga. Tänavu aasta alguses andis Tuulikki välja uue heliplaadi «Playscapes», mille kaasprodutsendi Sander Mölderiga esitatakse ka Saundil nimetatud albumi muusikat.

Festival Saund otsib alati uusi, põnevaid ja lootustandvaid uusi Eesti artiste. Üks sellistest on tänavusuvisel festivalil kindlasti Hanakiv. Hanakiv on hetkel Londonis resideeruv Eesti muusik, kel ilmus sel kevadel debüütalbum «Goodbyes» briti plaadifirma Gondwana Recordsi alt. Teost, millelt võib kuulda mõjutusi artistidelt Tim Hecker, Björk, Aphex Twin, hindas tuntud briti muusikaajakiri MOJO nelja tärniga viiest ning plaat jõudis ka Billboardi edetabelisse, kategoorias classical crossover.

Festivali avapäeval ülesastuv sõltumatu artist ja elukunstnik Marco Tasane saabub Saundi puhul Hiiumaale elus esimest korda.

Uue laine räpile pühendatud Lil Peo laval esinevad lisaks Kärdla produtsentidele-DJdele Rix ja Eku, DJd N8, $trada, Lill Slim, räppar jonts ning Wock Summer, kelle esinemine on pühendatud meie seast lahkunud bändikaaslase ja räppari Lil Nil mälestuseks.

Eesti artistidest astuvad Saundil veel üles Ats & Ajukaja, Dirty Keys, Manna, Mart Avi, Olga, Ratkiller, Tapes ja Vitamin C.

DJdest on lisandunud lavadele Donatella Privada, Erki Pruul, Haigla Peo DJ-d, Julius, Katja Adrikova, L.F.Ants, Madis Nestor, micaxsan, Must Sebra, Rain Tolk, Rii,

Smoke Break rühmitus koos Cool DJ Pinballiga ning Renno Paat ja Üllar Siir Öömajast.

Ka sel suvel toimuvad Saundil laupäeval päevasel DJ-laval spetsiaal-setid. Janek Murd mängib valikut Burt Bacharachi loomingust, Sten Saluveer Ryuichi Sakamoto muusikast, Ivar Murd valib ühe-hiti-imesid, Eesti Pops (Annie Rist, Erkki Tero, Janek Murd) pakuvad publikule parimaid palasid Eesti muusika varasalvest ning Raul Saaremets ning Siim Nestor kava Lõuna-Aafrika muusikažanrist amapiano.

Laupäeval leiab festivalil mitmeid tegevusi ka suurte lavade kõrval. Kinos Suursadama-Sõprus näeb kuute lühifilmi, toimub kunstnike Nele Tiidelepp, Henri Särekanno ja Siim Preiman kilesaunda õpituba, mis lõpeb leili võtmisega, lastedisko, kus valib muusikat kogenud DJ Raul Saaremets, Madis Aesma viktoriin, Kaarel Valteri nimeline maleturniir ning Helina Risti karaoke-show.

Esimest korda on Saundil sel suvel avatud ka Vaba Lava. Vaba Lavale said end esinema registreerida kõik soovijad ning tõusvate tähtedele seatakse esinemispaik üles festivali telkla äärde. Vaba Lava kureerija ja peremehe Indrek Spungini pääseb festivalil esinema 15 uut ja värsket DJd ning artisti.

Juba varem on Saund välja kuulutanud esinejad DJ Nigga Fox (Portugal), RS Produções (Portugal), Memotone (Inglismaa), Raf Reza (Kanada), Florian Wahl, Kitty Florentine, Realm B, glenwashere, Dima Disk, Ellen Vene, Susanna Raiend, Mari-Anna Miller ja DJ Nikunii.

Festivali Saund toimumist toetavad Prantsuse Instituut, Eesti Kultuurkapital, Pühalepa osavald, Hiiu vald, Hiiu vald, Diamond Sky, Autohalle, Ellington, Selver ja advokaadibüroo Cobalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles