VEIDER FILMIIDEE Kaksikvennad Eskod teevad filmi kaksikvendade Piusidega

Kultuuritoimetus
Copy
Kaksikvendade Raul ja Romet Esko debüütmängufilm kannab nime «Mind on kaks»
Kaksikvendade Raul ja Romet Esko debüütmängufilm kannab nime «Mind on kaks» Foto: Tallifornia

22. juulil algasid Tallinnas Eskobros'i nime all tuntud kaksikvendade Raul ja Romet Esko täispika debüütmängufilmi «Mind on kaks» võtted. Eesti sõltumatu autorikino tootja Tallifornia poolt produtseeritud noortefilm räägib kaksikutest filmitegijatest, kes asuvad tegema maailma parimat filmi kaksikutest.

Pealtnäha komöödiline eneseleidmise lugu on segu päris elust inspireeritud mälestustest ning filmilikust maailmapildist. «Filmi käivitavaks jõuks on see, kui iseseisvat elu alustavate kokku kasvanud vendade teele tuleb tüdruk ning hakkab selguma kaksikute erinevus.» kommenteerisid filmi autorid Raul ja Romet Esko. «Lõhume seina ja avame vaatajatele enneolematult ausa kuvandi iseendast.»

Filmi produtsentide Rain Rannu ja Tõnu Hiielaidi sõnul on tegemist noorte filmiga noortele, mis katsetab, kõnetab ja mõjub värskelt. «See on dokumentaalne kokteil isiklikest mälestustest, nooruslikust julgusest, naiivsusest ja autentsetest emotsioonidest,» ütles Rannu.

Eskod on filmindusest huvitunud olnud lapsepõlvest saati
Eskod on filmindusest huvitunud olnud lapsepõlvest saati Foto: Tallifornia

Esko vendade huvi filminduse vastu sai alguse lapsepõlves, kui ema kinkis neile videokaamera, millega Raul ja Romet hakkasid märulifilme lindistama. Vendade lühidokumentaalfilm «Välguga löödud», mis räägib nende varalahkunud sõbrast ja räpparist Mängupoi$$ Kärust võitis 2020. aasta PÖFF-il parima lühifilmi auhinna ning nende seni viimase lühifilmi «Topelt Turbo» näol on tegemist Eesti esimese ja seni ainsa Hollywoodlikus stiilis märulifilmiga.

«Mind on kaks» filmis astuvad lisaks Raulule ja Rometile ülese pea kõik Eesti tuntud ja veel tundmatud filmikaksikud, eesotsas Märt ja Priit Piusiga. Lisaks on kandvates rollides Rain Tolk, Mirtel Pohla, Reimo Sagor, Amand Hermiine Künnapas, Lil Till, Reket ja paljud teised. Filmi stsenaristideks ja režissöörideks on Raul ja Romet Esko, operaator on Toomas Tatar, kunstnik Paul Henrich Daude ning produtsendid on Rain Rannu, Tõnu Hiielaid ja Kirill Volkov.

Filmi toodab Tallifornia, kelle käe alt on ilmavalgust näinud mängufilmid «Kratt», «Ükssarvik», «Kiik, kirves ja Igavese Armastuse Puu» ja «Lapsmasin». Filmi kaasrahastajateks on Eesti Filmi Instituut, Kultuurkapital ja Tallifornia filmifond.

Film jõuab kinodesse 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles