NÄDALA PERSOON Kertu Moppel: kolleegid on öelnud, et naine ei saa olla hea lavastaja (1)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Põhjala tehas, kus kunagi tehti botikuid, kui kasutada Moppeli kõnepruuki, on üks Kopli poollihvitud pärleist. Meie kohtume Michelini märgiga pagarikojas nimega Karjase Sai, mille vastasmajal ripuvad tühjad mädad aknaraamid. Tütar Kirke on rõõmus laps – ema ütleb, et tahab ka seda narkot, mida Kirke teeb, et olla sama rõõmus.
Põhjala tehas, kus kunagi tehti botikuid, kui kasutada Moppeli kõnepruuki, on üks Kopli poollihvitud pärleist. Meie kohtume Michelini märgiga pagarikojas nimega Karjase Sai, mille vastasmajal ripuvad tühjad mädad aknaraamid. Tütar Kirke on rõõmus laps – ema ütleb, et tahab ka seda narkot, mida Kirke teeb, et olla sama rõõmus. Foto: Teele Toova

Kertu Moppel mängis seitse aastat teleseriaalis «Padjaklubi», ta sai koos Juhan Ulfsakiga riigi kultuuripreemia natside võimuletulekust rääkiva «Mefisto» lavastamise eest ning ta on üks vähestest teatriinimestest, kes võtab vaevaks kaasa rääkida ühiskonna asjades.

Kahe nädala pärast elustab ta mõneks õhtuks Onu Bella. Veri ajab rähnipoja puu otsa – nii on ka selles näiliselt tobedalt lõbusas näitemängus peidus tema soov öelda midagi Eesti kohta.

Intervjuule tuli ta koos augustis kaheseks saava tütre Kirkega, kes enamasti toimetas omasoodu, ajakirjanikud said emaga rahus rääkida ning pilti teha. Moppel kolis Pelgulinna kolm aastat tagasi ja kui tütar oli sündinud, hakkas Põhja-Tallinna avastama. «Ma kärutasin last, mul oli sümboolne eesmärk kõik tänavad läbi käia, igal pool, kus ei ole tõkkepuud ees. See oli hullult tore, mulle meeldib Kopli poolsaar,» ütleb Moppel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles