KUUM KONTSERT Eestis esineb Toomas Hendrik Ilvesega sõbrustanud Nigeeria superstaar (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Choplife Soundsystemisse kuuluvad teiste seas Mr. Eazi ja DJ Edu
Choplife Soundsystemisse kuuluvad teiste seas Mr. Eazi ja DJ Edu Foto: Pressifoto

17. augustil esineb Paavli Kultuurivabrikus superstaari tiitli vääriline Nigeeria laulja ja laulukirjutaja Mr. Eazi oma uue üleaafrikalise muusikagrupiga Choplife Soundsystem.

Üheks liikmeks on ka UKs elav afrobeats deejay ja maitsekujundaja DJ Edu, kes on grupeeringu resident diskor. Lisaks kuulub Choplife Soundsystemi alla ka veel hulganisti diskoreid, artiste ja produtsente üle terve Aafrika kontinendi.

Mr. Eazi on Choplife Soundsystemi lindistuste peamine vokalist ning esineb laividel kui grupeeringu MC, teisisõnu Minister of Enjoyment.

Choplife Soundsystemi nimi tuleneb populaarsest Lääne-Aafrika pidžin slängi terminist chop life, mis tähendab elu nautimist, kuhu on kombineeritud ka Jamaikast pärinev soundsystem kultuur. Jamaica kõnepruugis on soundsystem liikuv kamp diskoreid ja MCsid, kes esitavad muusikat avalikel üritustel nagu tänavapeod, klubid ja festivalid.

Mr. Eazi peetakse Banku muusikastiili pioneeriks, mis on segu Ghana highlife bounce muusikast ja Nigeeria akordiarengutest, mis omakorda valatakse üle erinevate mõjutustega R&Bst, reggaest ja hiphopist. Mahe ja vaoshoitud, kuid rütmiliselt tilkuv — see on Banku.

Ühtlasi on Mr. Eazi ka ettevõtja, riskikapitalist ja plaadifirmaomanik. Muusik külastas viimati Eestit suvel toimunud Latitude59 konverentsi jaoks, kus ta rääkis laval koos Toomas Hendrik Ilvesega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles