VIDEO Eestis etendub Depeche Mode'i muusikal põhinev ballett. Vaata, milline see välja näeb!

Kultuuritoimetus
Copy
Depeche Mode'i muusikal ja Haruki Murakami romaanil põhinev ballett jõuab Eesti publiku ette Narva ooperipäevade programmis
Depeche Mode'i muusikal ja Haruki Murakami romaanil põhinev ballett jõuab Eesti publiku ette Narva ooperipäevade programmis Foto: Balti Balletiteater

Depeche Mode ja Haruki Murakami fännide jaoks aitab augustikuu kultuurielamusi pikendada Narva Kreenholmis 18. augustil etenduv ballett «Another World». Leedu ambitsioonika Balti balletiteatri lavastus jõuab Eestis publiku ette Narva ooperipäevade programmis.

 

«Another World» põhineb kultusansambli Depeche Mode’i muusikal ja Haruki Murakami romaanil «Hard-Boiled Wonderland and the End of the World». Vaata Leedu rahvusringhäälingu videot etendusest!

«Selles etenduses on trupi koosseisus laval elukutselised veteranid ning nendega koos mitmed värskelt balletikooli lõpetajad, kes võtavad vapralt vastu väljakutsed teistsuguses balletilavastuses. Paljud tantsijad on ka ise Depeche Mode'i fännid ning trupp leiab üksmeelselt, et lavalt kõlavates laulusõnades ja meloodiates on palju draamat, mille edasiandmine tantsus nõuab pingutust ning jätab unustamatu mulje,» ütleb «Another World» lavastaja, koreograaf Marija Simona Šimulynaitė.

Balleti lavastaja on koreograaf Marija Simona Šimulynaitė
Balleti lavastaja on koreograaf Marija Simona Šimulynaitė Foto: Balti Balletiteater

Balti balletiteatri (Baltic Ballet Theater) kahetunnine kaasaegse balleti etendus ühendab endas erinevad kunstižanrid ja pakub elamusi sümbolitest, filosoofiast, kujunditest ning hoogsast muusikast. Esmakordselt esitati seda Leedu EL eesistujamaa sündmuste raames 2013. aastal ning lavateos on võitnud PixelAWARDS digitaalse loomemajanduse auhinna.

VII Narva ooperipäevad toimuvad Narva Kreenholmis ja Narva Kultuuriresidentuuri hoovis 16.–19. augustil. Festival toob lavale Bartóki ooperi «Hertsog Sinihabeme loss» ja Cilea ooperi «Adriana Lecouvreur» esietendused. Festival võõrustab külalisetendustena Pergolesi ooperit «La serva padrona» («Teenijanna-käskijanna») Leedu rahvusooperi esituses ning Depeche Mode’i muusikal ja Haruki Murakami romaanil põhinevat balletti «Another World» Balti balletiteatri esituses. Lisaks on kordusena kavas Narva ooperipäevade 2022. aasta kõige suurema publikumenuga lavastus – Jevgeni Gribi ja Jack Trayleni ballett «Flesh».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles