Festival KRATT23 toob kokku kakssada noort muusikut

Kultuuritoimetus
Copy
Fotol festivali korraldajad ja toetajad.
Fotol festivali korraldajad ja toetajad. Foto: Arno Mikkor

19.- 25. augustini Tallinnas toimuv koolinoortele mõeldud KRATT Festival toob nädalaks kokku kakssada noort muusikut Eestist ja Lätist, lisaks külalised Saksamaalt Dortmundist. Neljandat aastat järjest Tallinna erinevates kontserdisaalides toimuv festival on tugeva hariduskallakuga, kus toimuvad ühised harjutamised, õpitoad ja kontserdid. Festival lõpeb 24. ja 25. augustil toimuvate pidulike lõppkontsertidega MUBAs ja Estonia kontserdisaalis, kus lavale astuvad vastavalt viiekümnest noorest koosnev festivali kammerorkester ning sümfooniaorkester, mille koosseisus on 104 noort muusikut.

Festivali juhi Siiri Siimeri sõnul on tegemist vajaliku sündmusega eesti muusikamaastikul, mis teenib eesti muusika järelkasvu huve. «See on suur ja missioonitundest kantud kultuurilis-hariduslik festival, mis saab teoks paljude partnerite ühise jõupingutuse tulemusel, kes mõistavad järelkasvu panustamise vajadust. Meie kahesajal noorel alustaval muusikul on ainulaadne võimalus töötada meie tippdirigentide käe all, saada loenguid ja osaleda vestlustubades tunnustatud lavastajate, ajaloolaste, kirjanike , heliloojatega ja teiste oma ala asjatundjatega,» sõnas Siimer.

Sel aastal on festivalil osalejaid ühtekokku 200, neist 104 sümfooniaorkestris, 50 kammerorkestris, 31 väikeses orkestris, 30 impro - ning filmi õpitubades. Orkestreid juhatavad oma ala tipud Olari Elts, Andres Kaljuste, Achim Fiedler ja Susanna Biosca Dortmundist. Festivali toetaja Hansa Grupi Noore Muusiku Fond paneb festivalinädala raames silma paistnud noortele muusikutele välja kolm preemiat, kogusummas kuus tuhat eurot.

IMPRO ja FILMI õpitubade eesotsas on Meelis Vind, Liis Lutsoja ja Marge Loik ning Andri Luup ja Adrian Rannut. Üheskoos harrastatakse kammermuusikat, varajasemat -ja sümfoonilist muusikat. Lisaks kontsertprogrammile ning õpitubadele toimub festivalil kõigile huvilistele õhtuti loengusari «Kuidas Kuulata Klassikat». Sel aastal astuvad oma ettekannetega üles Elmo Nüganen, Indrek Hargla, Ott Sandrak, Hannes Praks, Tõnu Kõrvits ning Aleksei Turovski.

Kontserdid toimuvad 22.- 25. augustini Estonia Kontserdisaalis ning MUBA-s.

KRATT Festival saab teoks koostöös, kuhu panustavad Eesti Kontsert, MUBA, VHK, ERSO, Kloostri Ait, Munkenhof Hostel Tallinn, Arhitektid «Luhse & Tuhal» Frenchwein cateringiga ja palju teised

Festivali toetavad KULKA, Kultuuriministeerium, Tallinna Linnavalitsus, SA Eesti Rahvuskultuuri Fond, Nordisk Kulturkontakt, Hansa Grupi Noore Muusiku Fond ja Kultuuripartnerluse SA.

Lisainfot festivali kohta leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles