Andres Mustoneni juubeli auks toimub mitu kontserti (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Andres Mustoneni juubeli auks toimub mitu kontserti.
Andres Mustoneni juubeli auks toimub mitu kontserti. Foto: Pressifoto

Maestro Andres Mustoneni 70. sünnipäevaks on pühendatud kaks kontserti, kus astub üles Iisraeli tuntuim barokkmuusika ansambel Barrocade koos mitmete solistidega. 30. augustil Jämaja kirikus Saaremaal ja 1. septembril Tallinna Jaani kirikus toimuvatel kontsertidel kõlavad barokkmuusika pärlid Vivaldilt, Händelilt, Bachilt ja teistelt.

Erikülalisena astub Tallinna kontserdil üles Andres Mustoneni loodud ja pikaaegselt juhitud vanamuusika ansambel Hortus Musicus. Maestro juubelikontserdid toimuvad festivali Klaaspärlimäng egiidi all.

«Ma ei vanane, vaid muutun erksamaks ning lähen mastaapsemaks,» jagas Andres Mustonen oma tundeid läheneva juubeliga seoses. «Nagu kogu aeg, nii tulen ka Saaremaal ja Tallinnas lavale oma parimate sõpradega – nendega, kellega saavutame iga kontserdi ajal rohkem kui eelnevaga,» lisas maestro.

Iisraeli ansambel Barrocade on üks värvikamaid barokiajastu muusika esitajaid. 2007. aastal loodud kollektiiv annab tänapäeval kontserte üle kogu maailma täismajadele.

Iisraeli ansambel Barrocade on üks värvikamaid barokiajastu muusika esitajaid
Iisraeli ansambel Barrocade on üks värvikamaid barokiajastu muusika esitajaid Foto: Pressifoto

Tallinna Jaani kirikus toimuval kontserdil teevad lisaks Barrocadele kaasa Hortus Musicus, Itaalia tunnustatumaid viiuldajaid Alberto Martini ja metsosopran Iris Oja. Jämaja kirikus Saaremaal astuvad koos Barrocadega üles Shai Kribus oboel, sopran Yaela Avital ja metsosopran Maya Amir.

Mõlemal kontserdil esitletakse juubilari vahetult enne kontserte ilmuvat duubeplaati «Scriptura sacra: Bach».

Kultuuritegelane, dirigent, ansamblijuht ja viiuldaja Andres Mustonen saab 70. aastaseks 1. septembril.  Juubelikontsertide piletid on müügil Piletilevis. Rohkem infot www.erpmusic.com.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles