VÄGIVALLA VASTU Mehhiko linn keelab kontsertidel ära misogüünsed laulusõnad

Kultuuritoimetus
Copy
Mehhikos on äärmiselt populaarne artist Bad Bunny, kelle misogüünse sisuga laulud pole enam teretulnud.
Mehhikos on äärmiselt populaarne artist Bad Bunny, kelle misogüünse sisuga laulud pole enam teretulnud. Foto: Noam Galai/Getty Images for MTV/Paramount Global

Chihuahua linna võimud keelavad artistidel laulda misogüünse sisuga laule. Keelu eiramise eest võidakse määrata kopsakas trahv, vahendab The Guardian.

Uue nõudega keelatakse muusikutel esitada laule, mis propageerivad naistevastast vägivalda. Paljude populaarsete lauljate jaoks tähendab see seda, et neid enam Mehhikos rõõmuga ei tervitata.

Näiteks kuuluvad selliste lauljate hulka Bad Bunny ja Peso Pluma, kes on ühtlasi ka kõige striimitum artist Mehhikos.

Nõunik Patricia Ulate tutvustas reformi linnavolikogule, rõhutades, et matšokultuur ja karm vägivald naiste vastu ajendas seadusandjaid soolise vägivalla vastu võitlema. Ulate lisas, et nõue on äärmiselt oluline, kuna Chihuahua on üks viiest osariigi omavalitsusest, kus on välja antud hoiatus seoses naistevastase vägivalla kõrge tasemega.

Keelu eirajatele on ette nähtud kuni 64 000 euro (1,2 miljonit peesot) suurune trahv. Raha annetatakse naiste vägivallavastastele programmidele ja varjupaikadele. Seadusandjad rõhutasid, et nõue ei ole suunatud ühegi konkreetse muusikažanri õõnestamiseks. 

Lisaks naistevastasele vägivallale taunitakse Mehhikos ka narkootikumide reklaamimist. 2015. aastal määrati Mehhiko bändile Los Tigres del Norte umbes 27 000 eurone (500 000 peesot) rahatrahv, kuna esitati laule, mis rääkisid narkokaubandusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles