Tuntud poplauljat süüdistatakse seksuaalvägivallas (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Kolm endist tantsjat kaebasid laulja Lizzo kohtusse, süüdistades teda seksuaalses ahistamises ja vaenuliku töökeskkonna loomises.
Kolm endist tantsjat kaebasid laulja Lizzo kohtusse, süüdistades teda seksuaalses ahistamises ja vaenuliku töökeskkonna loomises. Foto: imageSPACE/MPI/Capital Pictures/IS/Scanpix

Kolm endist tantsijat kaebasid laulja Lizzo kohtusse, süüdistades teda seksuaalses ahistamises ja vaenuliku töökeskkonna loomises.

Tantsijad väidavad, et Lizzo survestas ühte neist Amsterdami klubis alasti esinejat puudutama. Lizzo, kes on tuntud oma kehapositiivsuse ja kehakaalu ülistamise poolest, kritiseeris ühe tantsija kehakaalu ning hiljem vallandas ta, kui tantsija ühte koosolekut haigestumise tõttu salvestas.  

Lisaks popstaarile süüdistatakse tema tantsutiimi kaptenit, kes väidetavalt naeruvääristas neid tantsijaid, kellel olid oma partneritega abielueelsed suhted. Kapten jagas esinejatele oma seksuaalfantaasiaid, simuleeris oraalseksi ning arutles avalikult ühe tantsija üle, sest too on neitsi. Tantsijad on kindlad, et Lizzo oli teadlik oma tantsutiimi kapteni ebasobivast käitumisest.

Popstaari süüdistatakse ka religioosses ja rassilises ahistamises, põhjendamatus vangistamines, majandusliku toimetuleku õõnestamises ja veel mitmetes muudes kuritegudes.

«See, kuidas Lizzo ja tema juhtkond oma esinejaid kohtles, näib olevat vastuolus kõigega, mille eest Lizzo avalikult seisab, kui ta eraviisiliselt oma tantsijaid häbistab ja alandab viisil, mis pole mitte ainult ebaseaduslik, vaid ka täiesti demoraliseeriv,» ütles tantsijate jurist Ron Zambrano oma ametlikus avalduses.

Lizzo esindajad ei ole praegu avalikku kommentaari andnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles