Ruja 1980. aastate keskpaiga looming ilmub nüüd albumil «Tulekell»

Kultuuritoimetus
Copy
Ruja, «Tulekell».
Ruja, «Tulekell». Foto: plaat

Pika ja põhjaliku ettevalmistustöö tulemusena on plaadifirmalt Vaiguviiul ilmunud Ruja album «Tulekell», mis sisaldab bändi 1985. ja 1986. aasta loomingut. Koosseis, mis tegutses napilt aasta – Urmas Alender, Igor Garšnek, Tiit Haagma, Jaanus Nõgisto ja Toomas Rull –, pakkus kogu Ruja 17 tegevusaasta jooksul sootuks teistsuguse kõlapildiga muusikat – õhulist ja karget.

Küllalt lühikese aja jooksul kirjutati hulk bändi klassikaks saanud palu, mis kõlasid teisiti kui Ruja varasemad või hilisemad laulud. Kuna mitmed toona loodud ja salvestatud palad lindistati 1987. aasta algul juba uue koosseisuga ja hoopis karusemalt albumi «Kivi veereb» tarvis uuesti, siis palade «Pime sõda», «Valgusemaastikud» ja «Ahtumine» esmased variandid jäid unustuse hõlma.

Just peagi ilmuval «Tulekellal» ongi esindatud nende lugude algvariandid, moodustades ülejäänud 1985. ja 1986. aastal salvestatud ja hittideks saanud paladega (nt «Dokumentideta võõras linnas», «Mida teeksid siis?», «Vaiki, kui võid», «Teisel pool vett») tervikliku muusikalise albumi.

Algsed salvestused on taastanud ja remasterdanud Priit Kuulberg, plaadi kujundas Marge Nelk. Plaati saab soetada nii CD kui LP kujul. Vinüüliga on kaasas ka Ruja 1985. aasta plakat.

Plaadi ilmumisega seoses on Vaiguviiuli Facebooki ja Instagrami lehel käimas Ruja viktoriin, mille vastused avaldavad toonase Ruja liikmed ise.

Plaati saab tellida Vaiguviiuli e-poest: https://vaiguviiul.ee/e-pood/ruja-tulekell

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles