Eesti ansambli Forgotten Sunrise uus album ilmub USA plaadifirma alt

Kultuuritoimetus
Copy
Forgotten Sunrise 2023. aastal.
Forgotten Sunrise 2023. aastal. Foto: Evert Palmets

Forgotten Sunrise sõlmis plaadilepingu Brooklynist pärit plaadifirmaga Ohm Resistance, kes on uue heliteose «elu» väljaandjaks. Alustasime uue albumi eelmüügiga, plaat ilmub vinüülil ning digitaalselt kolme nädala pärast 19. augustil. Sel kuupäeval toimub ka albumi presentatsioon-kontsert Tallinna klubis Hall koos bändidega Underville ja House 418 Soomest.

Bändi uus looming ilmub «Hall-elu-jah!»-nimelise triloogiana, «elu» puhul on tegu bändi esimese täispika albumiga kümne aasta jooksul. Kõlalt paigutab Forgotten Sunrise end outsider industrial'iks ehk outdustrial'iks ning «elu» on täis rögisevaid vokaale ja toorest post-industriaalset lähenemist. Plaat on salvestatud koosseisus Kadri Sammel, Anders Melts ja Jaan "Suva" Pullerits ning albumi lõpuloos «Elukas» lööb kaasa külalislauljana Ants «Ank» Lill Tharaphitast.

Sel suvel pidas Forgotten Sunrise oma 30-aastast juubelit. Tähistamiseks anti välja tähenduslik death metal vinüül Hooandja toetajate abiga, mis kannab endas bändi varajasemat loomingut ja antud materjal oli aastal 1993 vormistatud Eesti esimene metal-muusikaga ilmunud CD ning ühtlasi oli see tollal ka esimene kodumaine metal-üllitis, mis ilmus väljaspool Eestit.

Forgotten Sunrise uue albumi «elu» eelmüük: https://ohmresistance.bandcamp.com/album/elu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles