Saaremaa ooperipäevad – keskpärasuse triumf

Maarja Malmet
, muusikakriitik
Copy
Saaremaa ooperipäevad avas Puccini «Turandot» tänavuse peakülalise Maria Bieșu nimeline Moldova rahvusooperi ja -balleti esituses. 
Saaremaa ooperipäevad avas Puccini «Turandot» tänavuse peakülalise Maria Bieșu nimeline Moldova rahvusooperi ja -balleti esituses. Foto: Gunnar Laak/Eesti Kontsert

Terve juuli viimase nädala sain nautida südasuvist Saaremaad, mis tänu Saaremaa ooperipäevadele oli muutunud ooperisaareks.

Tänavuste Saaremaa ooperipäevade külalisesinejaks oli Maria Bieșu nimeline Moldova rahvusooper ja -ballett, mis viie õhtu jooksul etendas kolm ooperit, balleti ning ooperi- ja balletigala.

Ooperimelu laienes lossihoovi ehitatud ooperimajast kaugemale. Kuressaares ringi jalutades ning kohvikutes jäid silma inimesed, kes vanu tuttavaid kohates uurisid esimesena üksteiselt ooperipäevade külastuse kohta. Pärast etenduste lõppu liikus nagu üks suur rongkäik mereäärsetesse spaahotellidesse, hilisõhtused restoranid täitusid ooperikülastajatega, kes jätkasid muljetamist. Publikul oli võimalus pikendada ooperipäevade elamusi reedel ja laupäeval Opera Royali nimelistel jätkupidudel, mis kestsid varajaste hommikutundideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles