KUNINGLIK MÜÜK Freddie Mercury isiklikud asjad lähevad oksjonile! Kui palju on väärt tema hinnaline klaver?

Kultuuritoimetus
Copy
Kuu aja jooksul on Londonis Sothebys'i oksjonimajas võimalik imetleda Freddie Mercury isiklikke asju, kuni need septembris oksjonil maha müüakse
Kuu aja jooksul on Londonis Sothebys'i oksjonimajas võimalik imetleda Freddie Mercury isiklikke asju, kuni need septembris oksjonil maha müüakse Foto: Daniel LEAL / AFP

Sotheby'si oksjonimaja Londonis korraldab erilise Queeni fänne rõõmustava näituse ja oksjoni, mille raames müüakse enimpakkujatele tähtsaid Freddie Mercuryle kuulunud asju, vahendab The Guardian. 

Kõige pilkupüüdvam ese on Mercuryle kuulunud must imekaunis klaver, millel Mercury kirjutas Queeni kõige olulisemad hitid, nende seas maailmakuulus «Bohemian Rhapsody».

Mercuryle kuulunud Yamaha klaverit saab Londonis Sotheby'si oksjonimajas imetleda 5. septembrini. Lisaks klaverile on näitusel välja pandud üle tuhande Mercuryle kuulunud asja, sealhulgas ekstravagantsed kostüümid, käsitsi kirjutatud laulutekstid ning isegi mäng Scrabble, mida Mercury reisides ajaviiteks kaasas kandis.

Freddie Mercury kasutas oma uhket Yamaha klaverit 1975. aastast kuni oma surmani
Freddie Mercury kasutas oma uhket Yamaha klaverit 1975. aastast kuni oma surmani Foto: Daniel LEAL / AFP

Need esemed kuulusid pärast Mercury surma tema lähedasele sõbrale Mary Austinile ja on alates 1991. aastast seisnud puutumatult Mercury Londoni häärberis. 72-aastane Austin ütles aprillis BBC'le antud intervjuus, et ta on otsustanud kõik esemed maha müüa, et sulgeda enda elus see eriline peatükk.

«Meil on välja pandud laulutekstid peaaegu igale laulule, mis Mercury 70ndatel kirjutas,» ütles oksjonimajas töötav spetsialist Gabriel Heaton. «Laulutekstide mustandid näitavad hästi, kuidas laulud välja arenesid, mismoodi nad muutusid ja aegamööda eriliselt kuju võtsid.»

Läikiv Yamaha klaver loodetakse müüa umbes kolme miljoni dollari eest. Klaver elas üle mitu kolimist ning seisis uhkelt Mercury häärberi keskel. See oli Mercury muusikalise teekonna süda ning kasutuses 1975. aastast kuni Mercury surmani.

Oksjonid algavad 6. septembril ja kestavad 11. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles