ERAKORDNE EDU «Barbie» purustas erilise rekordi

Kultuuritoimetus
Copy
«Barbie» näol on tegemist kõige edukama filmiga, mis on loodud ühe naisrežissööri poolt.
«Barbie» näol on tegemist kõige edukama filmiga, mis on loodud ühe naisrežissööri poolt. Foto: Warner Bros

Greta Gerwigi film «Barbie» on kahe nädala jooksul üle maailma kokku ajanud ligi miljard dollarit. Ühtlasi on see nüüd kõige edukam film, mille on loonud naisrežissöör, vahendab The Guardian.

Filmi levitajad tõdesid, et selline suursugune edu ületas kõiki nende ootusi. «Me ei ole alati filmide tulemustest sõnatuks jäänud, aga Barbillion ületas kõik meie optimistlikuimad ootused,» tõdesid Jeff Goldstein ja Andrew Cripps oma ühisavalduses.

Kokku on naisrežisöörid loonud (või nendega koostöös on loodud) 53 filmi, mis on ületanud miljardi dollari piiri. Varasemat rekordit hoidis režissöör Patty Jenkins, kes lavastas filmi «Wonder Woman». «Barbiest» on praegu veel ees kolm filmi, mille valmimisprotsessis tehti koostööd naisrežisööridega: «Frozen» ja «Frozen 2» ning «Captain Marvel».

«Barbiega» samal päeval esilinastunud «Oppenheimer» on kahe nädalaga ületanud 552 miljoni dollari piiri. Film on nüüd nelja kõige edukama eluloofilmi seas (nende hulka kuuluvad veel «Bohemian Rhapsody», «The Passion of the Christ» ja «American Sniper»). Lisaks sai «Oppenheimerist» kõigi aegade edukaim teist maailmasõda kujutav film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles