Poola menukirjanik lubab: uus «Nõiduri» romaan on tulekul!

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
«Nõiduri» sarja teine hooaeg jõuab peagi Netflixi.
«Nõiduri» sarja teine hooaeg jõuab peagi Netflixi. Foto: Netflix

Poola kirjanik Andrzej Sapkowski, kelle «Nõiduri» fantaasiaromaanide seeria põhjal on tehtud mitu videomängu ning populaarne Netflixi sari, töötab enda sõnul uue «Nõiduri» raamatu kallal. Romaan võib ilmuda juba 2024. aastal, vahendab Polygon.

Sapkowski teatas uudist kanalil Fantastic Talk(s) poolt läbi viidud otseintervjuus, mis toimus Sapkowski ning «Nõiduri» Ukraina fännide vahel. Kirjanik tunnistas, et on uue raamatu kallal juba mõnda aega vaeva näinud. Tegemist oleks esimese «Nõiduri» raamatuga üle kümne aasta. Uusim neist, eellugu «Season of Storms», jõudis poelettidele 2013. aastal.

Poola kirjanik Andrzej Sapkowski.
Poola kirjanik Andrzej Sapkowski. Foto: Shutterstock

Intervjuu Sapkowskiga toimus kõigest paar nädalat pärast seda, kui Netflixi ilmusid «Nõiduri» vastakaid reaktsioone esile kutsunud kolmanda hooaja viimased osad. Pole veel teada, kas Netflix kavatseb seriaaliga jätkata, kuid loo kangelast Geraltit kehastav Henry Cavill on öelnud, et tema ei plaani Geralti rollis jätkata.

On spekuleeritud, et üheks põhjuseks on loomingulised erimeelsused Cavill ja sarja tegijate vahel, sest Cavill on raamatuseeria tulihingeline fänn ning soovib, et seriaal seda võimalikult täpselt järgiks, sarja stsenaristid on aga teinud Sapkowski lugusid ekraniseerides mitmeid muutusi ning väidetavalt isegi vihkavad Sapkowski romaane, mis sarja inspireerisid.

Henry Cavill Geraltina Netflixi hittsarjas «Nõidur»
Henry Cavill Geraltina Netflixi hittsarjas «Nõidur» Foto: Katalin Vermes

Ka sarja üks produtsente Tomasz Baginski selgitas hiljutises intervjuus erinevaid põhjuseid, miks seriaalis kujutatud seiklused ja intriigid ei klapi alati Sapkowski teostega. Kui Netflixi seriaal peaks neljanda hooaja saama, asendab Cavilli näitleja Liam Hemsworth.

«Nõiduri» romaanisari koosneb mitmest novellikogust ja kuuest romaanist. 

Tagasi üles