GALERII Eesti kirevaim loomefestival maandub taaskord Põhjala tehases

Kultuuritoimetus
Copy

Hennessy Urban Festival tuleb 26. augustil, et teist aastat toita nii nägemis-, kuulmis- kui ka maitsemeeli värskendavate sümbiooside ja kontrastidega. Ka tänavu toimub tänavakultuurist kantud festival loomehõngulises Põhjala tehases ja kuna kunst ei tunne piire, on üritus kõigile tasuta.

Loomefestivalil astuvad lavale reket, Kitty Florentine, Kevin Park, DJ Quest, Glenwashere, Paul Oja, Modulshtein koos naiskammerkooriga Ode Pürgi juhtimisel ning mitmed teised. Lisaks avaneb võimalus uudistada ja soetada Eesti kunstnike loomingut. Tühja kõhtu ja kuiva kurku leevendavad erinevad toiduautod.

Kui festivali päevane osa on pühendatud kohalike artistide muusikale, siis õhtu teises pooles lisatakse särtsu ka välismaalt. Õhtu pärliks on järelpidu Urban Night, kus astub üles ilmakuulus Briti muusik YOUNGR. Spotifys üle 20 miljoni korra kuulatud «Out Of My System» loo autor on varem Eestis üles astunud, kuid sel korral on oodata värsket ja visuaalideküllast sõud. Youngri bootleg’id ehk esitused lugudest, mis on kontserdil kokku miksitud, jätavad publikule kustumatuid emotsioone. Õhtuhämaruse saabudes muutuvad üllatusesinejate biidid veelgi haaravamaks ja rütmid kannavad külastajad varahommikusse.

Õhtujuhi rollist leiab sel aastal reketi, kes lisaks muusikalisele etteastele kostitab külastajaid tänavakunsti näitusega, mis valmib koostöös Meelis Tammemäega ning mille fookuseks on Eesti ja maailma hiphop ning laiemalt tänavakultuuri ajalugu.

«Hennessy on hiphop-muusikaga sama jalga käinud juba 90ndatest, kui mitte isegi varem. Täpselt sellele hetkele sõrme peale panna ongi võimatu. Aga seda, et tänavu üheskoos hiphop-muusika 50. juubelit tähistame, teame kindlalt. Toome ühe katuse alla urban-muusika oleviku ja tuleviku ning tähistame üheskoos loomust ja loomist,» rääkis muusik.

Loomefestivali päevane osa toimub kell 15.00-22.00. Järelpidu saab alguse kell 23.00 ja pidu kestab kuni kella kolmeni. Üritus on 18+.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles