GALERII Armastatud primadonna Ita Ever läbi aegade

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Täna hommikul suri 92 aasta vanusena näitleja Ita Ever (1. aprill 1931 – 9. august 2023). Ita Ever oli Eesti näitlejate liidu auliige. Ta oli mitme põlvkonna jaoks armastatud näitleja, keda imetleti paljudes teatri-, filmi- ja seriaalirollides. 

2011. aastal rääkis Ita Ever Postimehe Arterile, et teatris oleneb energia paljuski publikust. «Näiteks kui on keegi tuttav saalis, siis võtad end kokku ja mõtled, et täna teen ühe hea etenduse. Tajun laval momentaanselt, kui publik ei tule kaasa. Hakkan mõtlema igasugu trikke, võimendan midagi, et publik üles ärkaks. Näitlejad imestavad pahatihti pärast etendust, et miks sellel kohal, kus tavaliselt naerdakse, täna ei naerdud. Milles oli asi? Need on huvitavad nüansid näitleja elus, millele ma ei ole jälile jõudnud,» rääkis ta tosin aastat tagasi. 

Ta rääkis ka sellest, kas talle meeldib, kui teda tänaval ära tuntakse ning temaga juttu tehakse. «On olnud väga toredaid ja südamlikke hetki. Kui inimesed astuvad ligi ja ütlevad, et käisid mind vaatamas, kiidavad ja soovivad head tervist. Saal seisab vahel püsti pärast etendust. Kui läksin päev pärast vabariigi aastapäeva toimunud presidendi vastuvõttu etendusel lavale, sain publikult aplausi,» meenutas Ever toona. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles