Mihkel Raud: jään alatiseks mäletama lapsena Ita Everilt saadud komplimenti (1)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Mihkel Raud.
Mihkel Raud. Foto: Madis Veltman

Kuigi Ita Ever ja Mihkel Raud mängisid mõlemad armastatud Eesti filmis «Nukitsamees», oli Mihkel Raual Everiga unustamatu kokkupuude hoopis Draamateatris, kui Raual olid poisikesena suured teatriambitsioonid ning Ever tegi talle siira komplimendi, mis tal siiani eredalt meeles on.

««Nukitsamehe» tegemise ajal meil oli kokkupuudet vähe, sest meie võtteperioodid ei kattunud ja ühiseid stseene meil polnud,» meenutab Raud. «Küll aga puutusin ma Ita Everiga kokku Draamateatris, kui lapsena mängisin kahes lavastuses. Ühes neist mängis ka Ita Ever, see oli «Kalevala». Ma olin seal üks väga paljudest lastest. Mõni aeg hiljem lõin kaasa ühes teises Draamateatri tükis, Mikk Mikiveri lavastatud Rasputini näidendis «Raha Mariale». Seal Ita ise ei mänginud, aga «Kalevala» ja «Raha Mariale» etendused jooksid samaaegselt ja ma mäletan selgelt, kuidas ta tuli mulle ühel hetkel midagi erilist ütlema.»

Ita Ever
Ita Ever Foto: Eesti Draamateater

«Kalevala» etenduste tegemise käigus Ever ütles nimelt noorele Rauale, et oli «Raha Mariale» vaatamas käinud ning Mihkel Raua osatäitmist hirmsasti nautinud. «See innustas ja rõõmustas mind väga,» tunnistab Raud. «Toona olid mul suured teatriambitsioonid ja selle üheainsa lause mõjust olin lapsena mitu nädalat haaratud. Ma olen tõtt-öelda viimane inimene, kes peaks kuskil ajalehes kommenteerima Ita Everi elu, sest ma puutusin temaga nii vähe kokku. Aga temalt saadud kompliment jäi mulle alatiseks meelde!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles