Marika Vaarik viimasest telefonikõnest Ita Everiga: ma ei saagi kunagi teada, mida ta mulle öelda tahtis

Stella Vaus
, Suvereporter
Copy
Marika Vaarik
Marika Vaarik Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Marika Vaariku sõnul polnud tal Ita Everiga kokkupuuteid palju, meenus talle lugu viimasest telefonikõnest, mis jäi kahjuks poolikuks.

Vaarik meenutab lugu, kuidas Ita Ever palus, et ta talle läbi ühe teise inimese helistaks. Ita oli rõõmus, et näitlejanna talle helistas. «Ita ütles: «Oi tere, kui tore, et sa helistasid, ma tahan sulle väga öelda ühte asja, aga oota, mul lauatelefon heliseb»,» rääkis Vaarik, lisades, et Ita jättis toru hargile ning tõttas lauatelefonile vastama. Mõne aja pärast ruttas Ita tagasi ja ütles Vaarikule: «Väga hea, et sa helistasid, ma tahtsin sulle öelda ühte asja, aga oi, mul on nüüd uksekell, räägime teinekord!»

Vaariku sõnul oligi see viimane kord, kui Itaga vestles. «Ja ma ei saagi kunagi teada, mida ta mulle öelda tahtis. See ei piina mind, aga see ongi tegelikult väga huvitav, et ma ei saagi seda enam mitte kunagi teada, nii elus ongi,» tõdes Vaarik. 

Näitlejanna iseloomustab Ita Everit kui võrratut naist ja näitlejat. «Ta oli omamoodi punkar ja vägev naine. Draamateatris kõik mehed ütlevad, et ta oli selline elus naine!» rääkis Vaarik. Näitlejanna tõdeb, et tema jaoks oligi Ita Ever Eesti teater. «Ta oli omaette eeskuju ning just sellise võrdlusena, et mis tähendab näitlejaks olemine, tema töövõime oli ju erakordselt kõrge!» sõnas Vaarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles