Station Narva festivali muusikaprogrammi lisandusid Nooriyah (UK), Ajukaja ja Mart Avi, Masha Ye, Analogue Quattro jt.

Kultuuritoimetus
Copy
Üks Station Narva peaesinejatest Acid Arab Prantsusmaalt
Üks Station Narva peaesinejatest Acid Arab Prantsusmaalt Foto: TMW pressimaterjal

7.–10. septembril Narvas toimuva muusika- ja linnafestivali Station Narva esinejate sekka on lisandunud Saudi Araabia juurtega Londoni DJ Nooriyah, Türgi päritolu GØK2, Eesti artistid Ajukaja ja Mart Avi, Masha Ye, Tovarish Astronom ja Analogue Quattro ning DJ-d Raul Saaremets, Työmik Bassofsky ja Fake Versace.

Station Narva muusikaprogramm leiab aset reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskuses ja jõeäärses kultuuriklubis Ro-Ro.

Vaba Lava laupäevast programmi on täiendamas Saudi Araabias sündinud, Jaapanis kasvanud ja praegu Londonis elav DJ ja produtsent Nooriyah, kelle südameasjaks on Edela-Aasia ja Põhja-Aafrika helide levitamine üle ilma. Mullu debüteeris ta kuulsas Boiler Room’is, põrgatades diasporaade rütme tantsupõranda bängerite ja «Super Mario» tunnusmuusikaga, tulemuseks miljonid vaatamised voogedastusplatvormidel. Nooriyah’ setid on tõeliselt lõbusad ja kaasavad sündmused, mis saavad teoks koos publikuga.

Võluvalt kiivas house’i ja avangardpopi sulamit pakuvad Vabal Laval Eesti põrandaaluse muusika staažikaim mõjuagent Ajukaja ning meie rahvusvaheliselt ilma tegev nüüdispopi samurai Mart Avi. Samaaegselt mitmes muusikalises paralleeluniversumis tegutsedes toovad nad piirilinna Vabale Lavele oma ühise tantsumuusika piire nihutava kava.

Ro-Ro ööprogrammi lisab hoogsat hip-hopi, punkrocki ja breakbeati laengut Istanbuli päritolu, Tallinnas elav multiinstrumetalist GØK2. Jõeäärses klubis astuvad üles ka kaks pealinna ansamblit: indie supergrupp Masha Ye, kelle eesmärgiks on bändi sõnul «kinkida publikule igavest suve» ning melanhoolse post-pungi grupp Tovarish Astronom. Sillamäe elektroonika meistriklassi näitab endisaegse suletud linna põrandaalustel jazziõhtutel alguse saanud nelik Analogue Quattro. Bändide vahel valivad muusikat teiste seas DJ-d Raul Saaremets, Työmik Bassofsky ja Fake Versace.

Festivalil astuvad üles ka eelnevalt välja kuulutatud Briti plaadileibli Mo’ Wax ja rühmituse UNKLE asutajaliige James Lavelle, Prantsuse elektroonilise tantsumuusika grupp Acid Arab, Rootsi räpiduo Deki Alem, Ukraina popstaar Ivan Dorn, Hollandi ska-rock’i bänd Bazzoookas, kodumaised RnB ja alternatiivpopi tegijad YASMYN ja manna ning Narvast pärit laulja-laulukirjutaja IVI.

Lisaks õhtusele muusikaprogrammile toimuvad festivalil päevased tasuta linnalava-kontserdid, Narva arvamuspäeva BAZAR avalikud vestlused, ettevõtluspäev koostöös Narva Loomeinkubaator OBJEKTiga, kunstinäitused, tuurid linnas ja selle lähistel, kogukondlikud koosviibimised ja narvapärane hommikusöök. Programm täieneb augusti jooksul.

Station Narva 2023 festivalipassid hinnaga 45 eurot on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis. Müügil on ka 25 eurosed muusikaprogrammi päevapiletid 8. ja 9. septembriks ning toetajapass hinnaga 100 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles