FORGOTTEN SUNRISE 31 «Teeme, mida oskame, või vahel ka meelega seda, mida ei oska»

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Forgotten Sunrise aastal 2023 (vasakult): Kadri Sammel, Anders Melts ja Jaan Pullerits. 
Forgotten Sunrise aastal 2023 (vasakult): Kadri Sammel, Anders Melts ja Jaan Pullerits. Foto: Evert Palmets

Tänavu tähistab oma 31. tegutsemisaastat üks Eesti alternatiivse metal- ja tantsumuusikaskeene vanimaid järjepidevalt tegutsenud ansambleid – Forgotten Sunrise.

Sel puhul avaldas grupp tänavu esmakordselt vinüülil oma esimese demo ja EP, mis pärinevad vastavalt aastatest 1993 ja 1994, andis Käbliku festivalil eksklusiivse kontserdi tollase koosseisuga, ning esitleb järgmisel laupäeval, 19. augustil kontserdiga Tallinna techno-klubis HALL oma uut albumit. Küsimustele vastab ansambli asutaja Anders Melts.

Neljanda kümnendi algus tähistab inimese eluea kontekstis tavaliselt täiskasvanuks saamist, ligihiilivat keskiga ning sellega vältimatult kaasnevaid identiteedikriise. Kuidas on olla 31-aastaseks saanud bändis?

Sarnane nagu siis, kui bändi oli olnud kaks-kolm aastat. Kogu aeg on uus ja huvitav. Mul on ajaga mingi oma suhe olnud terve elu ning tänu sellele kõiksugused numbrid nagu ei määra mu jaoks suurt midagi. Ei ole mul endal olnud keskeakriisi ega midagi. Isegi maailmavaated on suuresti samad, mis olid 30 aastat tagasi.

Elukogemust on vaid lisandunud ning aeg on küll kiiremini liikuma hakanud, aga usun, et see on eelkõige tingitud sellest, et oskan nüüdseks ka kõikvõimalikud hingetõmbemomendid tegevusega täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles