The Weeknd tegi Depeche Mode’il selja prügiseks (10)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
The Weeknd Tallinna kontserdi esimeses pooles maskiga.
The Weeknd Tallinna kontserdi esimeses pooles maskiga. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuna Eesti helgemad pead olid nädalavahetusel Paides, oli The Weekndi kontserdi keskmine IQ ilmselt poole punkti võrra madalam. Seda hoogsam aga oli kontsert. The Weeknd leidis probleemidele teistsuguseid lahendusi.

The Weeknd ehk Abel Tesfaye on pärit Torontost. Kanada on viimase viie-kuuekümne aasta jooksul andnud pop- ja rokkmuusikale/popkultuurile pea igal kümnendil tema ühed suurimad saadikud. 60ndate lõpus oli The Band, 70ndatel Neil Young ja Joni Mitchell, 80ndatel sprinter Ben Johnson, kes hiljem hobustega võidu jooksis, 90ndatel Alanis Morrissette ja South Parki fekaalhumoristid Terrence ja Philip, nullindatel tegutses tõhusalt Avril Lavigne, 2010ndad oli muidugi Drake’i ja otsapidi ka The Weekndi aeg. Arvestades tema viimase plaadi «Dawn FM» tugevat kunstilist kvaliteeti, võiks eeldada, et äkki 2020ndad teeb ta siis päris enda omaks.

55 000 inimesel aitasid The Weekndit oodata soojendajad. Sai imetleda ka päikeses helkivat kontserdi metalset lavakujundust, mis kujutas endast postapokalüptilist linna. Selle oneiriline potentsiaal meenutas pisut ka legendaarse telesaate «Viljaveski» kuulsat kapsast. Kujundusse sobiski eriti hästi esimene soojendaja, lugupeetud hiphop-produtsent ja -kitarrist Mike Dean oma pigem külma synth-proge-muusikaga, Vangelise «Blade Runneri» soundtrack oleks ehk esimene märksõna.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles