Palju õnne! Viimsi Artium plaanib erilist esimest sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
ERSO
ERSO Foto: Tõiv Jõul

19. augustil täidab ERSO Viimsi Artiumi terveks päevaks muusikaga. Keskpäevast õhtutundideni on publikul võimalik Artiumi saalides kuulata ERSO erinevaid koosseise, alustades duodest, lõpetades sümfooniakontserdiga.

See on eriline võimalus kuulda pea kõiki ERSO orkestrante solisti ja kammermuusiku rollis. Kavas on nii kuldset klassikat kui ka haruldasi pärle, samuti muusikat lastele. Muuhulgas tuleb ettekandele Schönbergi «Kirgastunud öö», Bachi «Goldbergi variatsioonid», Räätsa klaverikvintett ja hulgaliselt teisi üllatusi. Päev lõpeb Artiumi esimese sünnipäevapeoga.

ERSO koostatud filmiprogramm toob Artiumi blackbox-saalis publiku ette režissöör Erik Norkroosi värske linateose «Neeme Järvi. Muusika üle kõige». Lisaks kaks dokumentaali Gustav Mahleri elust: Mahleri «Titaan – Romantika, surm ja noore muusiku triumf» ning Mahleri «Rändselli lauludest».

Õhtusel sümfooniakontserdil juhatab ERSOt dirigent Kaspar Mänd, kes töötab 2014. aastast dirigendina rahvusooper Estonias. Artiumis tuleb ettekandele Ralph Vaughan Williamsi avamäng «Herilased», mis on loodud Aristophanese samanimelisele komöödiale. Noore soprani Annabel Soode soleerimisel kuuleb publik Benjamin Britteni «Illuminatsioone» ning kontserdi teises pooles kõlab Wolfgang Amadeus Mozarti igihaljas 35. sümfoonia.

Õhtul jätkub Electro Swing stiilis sünnipäevapeoga. DJ puldis on Tõnu Kõrvits, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud eesti helilooja, kompositsiooni õppejõud, melomaan ja multiinstrumentalist. Kõrvits on tegutsenud oma muude tegemiste kõrvalt DJna juba aastaid. Tema valikus on põhiliselt seitsme- ja kaheksakümnendate aastate parimad lood roki ja popi klassikast: New wave, synthpop, soul, rokk aga ka Eesti muusika. Ja kõik see kuld tuleb vinüülplaatidelt!

«Artiumil on suur rõõm koostöö üle Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga – ERSO päev Artiumis toimub juba teist aastat, kui ERSO tuleb Artiumisse külla, et tutvustada publikule muusikuid ja pillirühmi päevaste kammerkontsertide kaudu ning õhtu kulmineerub sümfooniakontserdiga Artiumi suures saalis. Loodame, et sellest koostööst kujuneb pikaajaline traditsioon,» sõnas Viimsi Artiumi juht Kristiina Reidolv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles