Suri musta muusika ristiisana tuntud mänedžer

Kultuuritoimetus
Copy
Pühapäeval suri 92-aasta vanuses muusikaprodutsent ja musta muusika ristiisana tuntud Clarence Avant.
Pühapäeval suri 92-aasta vanuses muusikaprodutsent ja musta muusika ristiisana tuntud Clarence Avant. Foto: John Salangsang/Shutterstock

Pühapäeval suri 92-aasta vanuses muusikamänedžer ja musta muusika ristiisana tuntud Clarence Avant, vahendab The Guardian.

«Clarence'ist jääb maha armastav pere ning palju sõpru ja kaaslasi, kes on muutnud maailma ja jätkavad maailma muutmist ka järgmiste põlvkondade jaoks,» seisis perekonna kirjutatud avalduses. «Rõõm tema pärandi üle leevendab meie kurbust.»

Tema tegevus on jätnud sügava jälje 20. sajandi muusikaajalukku. Avanti nõustatud muusikute hulka kuuluvad Quincy Jones, David Geffen, Jay-Z, Sean «Diddy» Combs, Jim Brown, Pharrell Willians, Whitney Houston, Antonio «LA» Reid, Lionel Richie, Reginald Hudlin, Snoop Dogg, Queen Latifah and Jamie Foxx.

Lisaks nõustamisele töötas ta mitmete artistide mänedžerina, nagu Sarah Vaughan, Jimmy Smith, Lalo Schifrin ja Freddie Hubbard ning Bill Withers.

2019. aastal vändati Avantist Netflixi dokumentaalfilm «The Black Godfather», mis keskendub mehe tänuväärsele tööle ning kuulsatele kolleegidele.

1931. aasta 25. veebruaril sündinud Avant elas ja kasvas Põhja-Carolinas Greensboros, olles kõige vanem pere kaheksast lapsest. Mehe kasvatamises mängisid suurt rolli tema ema ja koduabiline. Peale ebaõnnestunud katset mürgitada oma vägivaldset kasuisa jättis 16-aastane Avant keskkooli seljataha ning kolis oma tädi juurde New Jersey linna. New Jersey lounge'is mänedžerina töötades jäi ta silma legendaarsele džässimänedžerile Joe Glaserile, kes võttis ta oma tiiva alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles