GALERII Spiooniskandaalid Eesti lähiajaloost: armastatud põnevussari sai kolmanda hooaja

Kultuuritoimetus
Copy

Elisa Huubi sügishooaega tutvustaval üritusel avaldati, et aasta lõpus esilinastub Elisa ja ETV koostöös valminud põnevussarja «Reetur» 3. hooaeg, mille võtted said purki selle suvega ning materjal on montaažis. 

«Reeturi» kolmas hooaeg on ülipõnev kuueosaline spioonipõnevik, mis on inspireeritud Eesti lähiajaloos toimunud spiooniskandaalidest. Kolmanda hooaja tegevus toimub mõni aeg enne Venemaa sissetungi Ukrainasse. Kaitseministeeriumi ametnik Alfred Vint (Tambet Tuisk) on lekitanud Vene luurele riigisaladusi juba aastaid. Nüüd avaneb Vindil võimalus saada koht Euroopa Liidu julgeolekukomitees. Ent ka Brüsselis ei saa Vint Vene luure kammitsatest vabaks.

Ühel päeval ilmub üllatusena Alfred Vindi ukse taha tema kunagine värbaja Blok (Mart Nurk), kes teeb ta tuttavaks kohaliku Vene luure residendi Jacqueline’iga (Julia Aug). Võimukas naine annab Vindile ülesandeks värvata NATO käsundusohvitser Natalja (Jaanika Arum), kellel on ligipääs ülisalajastele Euroopa kaitseplaanidele. Peagi saab Vint aru, et talle määratud ülesande õnnestumise nimel ei loe venelased ei raha ega inimelusid. Ülesande täitmine pole aga kergemate killast, sest nii Eestis kui ka Brüsselis hoiab Vindil silma peal Välisluureameti juht Märt Meister (Kristo Viiding), kes teeb koostööd nüüdseks vallandatud kapo osakonnajuhi Raimond Tankiga (Ott Aardam). Tank on siiani haaratud kinnisideest, et Vint on hästi kaitstud riigireetur. Lisaks teeb Vindile meelehärmi julgeolekukomiteest lahkunud Inglise härrasmees Frank (Kaspar Velberg), kes Vindi abikaasa Heli (Eva Koldits) vastu varjamata huvi üles näitab. Vint taipab, et venelaste ülesande täitmiseks peab ta olema julmem ja riskialtim kui kunagi varem.

«Sari on seekord filmitud nii Eestis kui ka Belgias ning meie näitlejate nimistus on rahvusvahelisem seltskond kui kunagi varem,» rõõmustas «Reeturi» produtsent Jaan Laugamõts ja lisas: «Lisaks suurepärastele Eesti, Belgia, Inglise ja isegi lõunamaade näitlejatele teeb sarjas kaasa tõeline filmistaar, Eesti juurtega vene lavastaja ja näitleja Julia Aug.»

Nagu ka Reeturi teise hooaja puhul, on sarja režissööriks EFTA parima filmirežissööri auhinna võitnud Ove Musting, produtsendiks Jaan Laugamõts ja tootjaks Downtown PIctures. Kolmanda hooaja stsenarist on Raoul Suvi, idee autor ja stsenaariumi konsultant Andres Anvelt.

«Sarja kolmanda hooajaga on seotud kokku pea 250 inimest, meeletult intensiivseid võttepäevi on 26, platsil tegutsevad militaarkonsultandid, lõhkelaengute eksperdid, stunt-koordinaatorid ja eriüksuslased. Võttepaikasid nii Eestis kui ka Brüsselis on kokku üle viiekümne. Kolmas hooaeg erineb varasematest kindlasti selle rahvusvahelise mõõtme poolest. See üle riigipiiride küündiv Eesti spioonisari on kindlasti uueks kvaliteedimärgiks Eesti telemaastikul,» rääkis režissöör Ove Musting.

Esimene hooaeg esilinastus Elisa Huubis 2019. aasta detsembris ja 2020. aasta sügishooajal Eesti Televisioonis. Sarja teine hooaeg esilinastus Huubis 2021. aasta oktoobris ning 3. hooaeg on Elisa Huubist nähtav 2024. aasta algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles