Tulevik tuuakse Aafrikast koju kätte

Kultuuritoimetus
Copy
Choplife Soundsystemisse kuuluvad teiste seas Mr. Eazi ja DJ Edu
Choplife Soundsystemisse kuuluvad teiste seas Mr. Eazi ja DJ Edu Foto: Pressifoto

Aafrika moodne tantsumuusika on praegu kuum kraam. Mida see endast lives kujutab, saab näha homme Tallinnas Paavli kultuurivabrikus. Seal esineb nimelt Nigeeria laulja ja laulukirjutaja Mr. Eazi oma uue muusikagrupiga Choplife Soundsystem.

Mr. Eazi on Choplife Soundsystemi peamine vokalist ning kollektiivi kuuluvad veel mitmed DJ-d, artistid ja produtsendid üle Aafrika.

Choplife Soundsystemi nimi tuleneb Lääne-Aafrika slängi terminist «chop life», mis tähendab elu nautimist. Nimevalikut on mõjutanud ka Jamaika kultuur. Nimelt viitab Jamaica kõnepruugis «soundsystem» diskorite ja MC-de liikuvale kambale, kes esitavad muusikat avalikel üritustel, näiteks tänavapidudel ja festivalidel.

Mr. Eazit peetakse banku muusikastiili pioneeriks, mis on arenenud välja Ghana ja Nigeeria kohalikest rütmidest. Sel kevadel andis ta aga välja Lõuna-Aafrikast pärit amapiano stiilis plaadi.

Ühtlasi on Mr. Eazi ka ettevõtja, kel on oma plaadifirma. Juunis esines ta Eestis idu- ja tehnoloogiaettevõtete konverentsil Latitude59, astudes lavale koos Toomas Hendrik Ilvesega.

DJ'deks on üritusel Raul Saaremets ja Siim Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles