NÄDALA SUVETEATER Mida sa kaasa võtaksid, kui kogu su elu kohvrisse pakkimiseks antaks kaheksa minutit?

Madli Pesti
, teatrikriitik
Copy
Riina Maidre, Steffi Pähn, Karl-Andreas Kalmet ja Priit Loog esitavad laval kohvreid pakkivaid, ära minevaid, põgenevaid inimesi. 
Riina Maidre, Steffi Pähn, Karl-Andreas Kalmet ja Priit Loog esitavad laval kohvreid pakkivaid, ära minevaid, põgenevaid inimesi. Foto: Siim Vahur

Saaremaa suurimas saalis Sõmera kultuurimajas mängivad neli näitlejat Kinoteatri lavastuses «Kohver» stseene lahkumisest, lahti laskmisest, lahti ütlemisest, lõppemisest, ära minemisest, põgenemisest. Eriilmeliste stseenide sidujana võib näha kohvri kujundit.

Eestis unikaalse suveteatri jaoks on Sõmera kultuurimaja uus avastus – uskumatu, et on veel võimalik leida paiku, kus (suve)teatrit pole tehtud. Sõmera kultuurimaja pole tegelikult mingi nurgatagune paik. Asudes Kuressaare-Kihelkonna maantee ääres, on tegemist kunagise suurejoonelise sõjaväelinnaku keskusega, mis on läbinud mitmeid ajalookäänakuid. Uhkes 500-kohalises stalinistlikus stukkdekooriga majas on esinenud RAM ja Ruja, meelt lahutanud rahvakunstnikud ja peetud firmapidusid. Nüüd on kultuurimaja ümbruses asuvad kahekorruselised, varem hooldekoduna kasutatud majad koduks Ukraina sõjapõgenikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles